Lycksökare

Lokko, Lesley

| 2004

Flag from sv

54


Rik, vacker och uttråkad... Rianne de Zoete, bortskämd överklassflicka uppvuxen i Sydafrika, är föga imponerad av omgivningen på den engelska internatskolan. De tre flickor hon tvingas dela rum med tycker å andra sidan att nykomlingen är en överlägsen, arrogant snobb. Det finns fler som har svårt för Rianne. Som den populäre Riitho Modise, elev på pojkskolan, vilken har all anledning att ogilla henne. Hans far är politisk fånge i Sydafrika, där de Zoete-släkten med sina miljoner har makt och inflytande, inte minst över raspolitiken. Födda i samma land kommer de ändå från skilda världar. Mellan de fyra flickorna växer dock en stark vänskap fram och de fortsätter att hålla ihop. Efter studierna hamnar Rianne i modellyrket. Den ambitiösa och vänfasta Gabby söker sig till studier i Oxford. Nathalie startar en framgångsrik affärsverksamhet och Charmaine, flirtig och full av liv, låter sig...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Merete Madsen

2010-08-11

Betyg

Enligt samma mönster som "Lace", länge min bästa ´läsa-när-man-är-sjuk-bok' men med en del afrikansk bakgrund, förutsägbar, den som syndar mest dör men också spännande och underhållande!

Betyg

Det här är en så perfekt bok att varva med dvs. en bok som inte kräver några djupare funderare. Det fina folket, det vackra och rika och roliga folket. Kort sagt underhållning! Perfekt på stranden eller lördagseftermiddagen på soffan.

K

Karin Karlsson

2009-07-10

Betyg

Småseg i början, men de tog sig!