Lycksalighetens ö

När författaren Christina Erikson flyttade in på Svartå herrgård uppdagades inte bara ett långt led av kvinnligt styre utan också att många hetat exakt samma sak som hon själv: Christina.Svartå, 1789. När Christinas bror Marcus går bort efter en tids sjukdom ställs Svartå herrgårds framtid på spel. Utan en manlig arvinge till godset blir vikten på Christinas axlar större än någonsin och kravet om att hitta en make gör sig återigen påmint.Christina måste på nytt ta upp kampen om Svartå herrgård. Samtidigt kan hon inte glömma sin ungdomskärlek, murarsonen Gustaf, som sju år tidigare tvingades lämna byn.I bakgrunden utspelar sig en maktkamp i samhällets övre skikt, där kung Gustav III får allt fler fiender inom adeln medan franska revolutionen sprider stor oro över Europa.Lycksalighetens ö är den andra delen i historien om kvinnorna som styrt på Svartå herrgård. Sviten...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

En ny favoritserie!
Wow så härligt det var att få återvända till Svartå herrgård, denna herrgård där inte mindre än sju olika kvinnor vid namn Christina har levt.

"Lycksalighetens ö" är den andra boken i den första trilogin och den är precis lika bra som sin föregångare. Det är en väl avvägd blandning av verkliga historiska händelser och tragedier, stark vänskap och hemligheter och givetvis en dos av romantik. Men det är de starka kvinnorna som håller i taktpinnen.

Christina Erikson tar oss med på en resa nästan 250 år bakåt i tiden och hon gör det med bravur. Språket är gammalt men med en modern melodi vilket gör boken lättläst och miljöerna känns väldigt genuina. Vi får följa de tre huvudkaraktärerna, Christina, Maja och Gustaf växelvis, vilket ger en ökad dynamik i läsningen och gör boken svår att lägga undan. Intrigen tätnar allteftersom och helt plötsligt längtar jag till hösten då det är dags för den tredje delen. Gillar du historiska romaner är Svartå-sviten ett måste!

Betyg

Vad underbart det har varit att få läsa ännu mer om Christina, Maja och Gustaf. Det enda tråkiga med boken tycker jag är att den tog slut alldeles för snabbt! Att uppföljaren kommer i höst glädjer mig inte nu när jag vill läsa den direkt, helst igår. Men jag har inget annat val än att ge mig till tåls.
Lika som i den första boken så tycker jag att författaren lyckats fånga miljöerna, samhällets hierarki och det politiska läget, tillsammans med en handling som får mig att inte vilja sluta läsa. Att rekommendera om en gillar historiska romaner. Men läs den första boken i serien först är mitt tips.