Lyckligt lottad

Wood, Patricia

| 2008

Flag from sv

11


Den stora drömvinsten innebär inte bara ekonomiskt oberoende. Den kan också ställa allt på ända och orsaka problem - särskilt om man som unge Perry tror gott om alla. Lyckligt lottad är en roman att älska, fylld av såväl skratt som gråt. Perry L Crandall är inte efterbliven. Det säger han själv med eftertryck. "Är man efterbliven har man IQ 75 - jag har IQ 76. Jag är inte efterbliven!" Det har han och hans farmor slagit fast genom en artikel i Det Bästa. Han är långsam, men det är en helt annan sak. Vid 32 års ålder förändras hans liv i ett slag - hans älskade farmor dör och han tvingas flytta från huset han bott i hela sitt liv. Men kort därefter blir han en vinnare - han har fortsatt köpa lotter i den lilla livsmedelsbutiken i Holsted där han bor och plötsligt står det klart att har vunnit 12 miljoner dollar! Snart flockas människor kring honom som gamar och vill ha del...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

S

Satu Koivukangas

2013-10-23

Betyg

Perry är inte förståndshandikappad. IQ gränsen går vid 75. Perry har 76.
Perry bodde hos sin farmor eftersom ingen annan brydde sig om honom eftersom han inte var som alla andra. Farmor och farfar uppfostrade honom med kärlek och förstånd. Efter deras död vinner han flera miljoner på lotto. Han har tre riktiga vänner och resten är gamar. Boken är skriven med mycket inlevelse och man får en tro värdig inblick hur det är att inte vara som alla andra. Boken innehåller mycket humor, klarsynthet och enkelhet. Skriven i berättande form i nuet.
Mycket mycket bra!
Rekommenderar varmt. Underbar bok.

Engelska Väninnan

2010-02-12

Betyg

Snäll och dum kanske man kan säga att Perry är. Men Du och jag har mycket att lära av honom. Vad är klokhet? Det här är en berättelse som jag utan reservationer tog till mitt hjärta. "Lyckligt lottad" är den som får läsa den här underbara romanen.

Lottery nominerades för Orangepriset år 2008, en kvalitetsgaranti så god som någon.

Kuriosa: Författarinnans far vann sex miljoner dollar i statens Washingtons stora lotteri år 1993. Hon bor numera på en stor segelbåt vid Hawaii.