Amits ankomst till Sverige närmar sig. Gården är så gott som färdigrenoverad, Shirin har hyrt ut sin lägenhet i stan och skärgårdsretreatet är fullbokat hela sommaren. Ella kan knappt förstå hur bra allt blev till slut! Men när Amit anländer möts de inte alls i den himlastormande återförening som Ella sett framför sig. Hon har svårt att tyda hans signaler samtidigt som hon själv har fullt upp med att planera dagarna på gården. Ella stöter dessutom allt oftare på journalisthunken Ruben. Han är inte bara nyseparerad och kontaktsökande utan också väldigt snygg. Varför bryr hon sig om honom nu när Amit äntligen är här? En sak är säker. Det var inte så här Ellas nya harmoniska skärgårdsliv, efter den livsomvälvande resan till Indien, skulle bli. Lyckliga gatan tur och retur är uppföljaren till den rosade debuten En enkel till Indien och handlar om den ädla konsten att omfamna nuet och...
Det här är uppföljaren till Cassandras debutroman ”En enkel till Indien”, en roman om att vara mer i nuet, att leva mitt i livet.
”Lyckliga gatan tur och retur” är en feelgood med mycket värme. Jag tyckte väldigt mycket om historien medan jag läste och när boken var slut saknade jag miljöerna och karaktärerna. Bokens karaktärer är färgstarka, lätta att tycka om och berättelsen har vackra miljöbeskrivningar. De är så inbjudande att jag vill åka dit! Tycker om Cassandras sätt att berätta med rapp dialog, humor och allvar.
Bokens budskap handlar om att bryta sig fri från måsten vi inte vill ha, om att tänka efter kring vad som är viktigt i livet. Vad är det egentligen som är lycka och vad vill man med sitt liv? Hur hittar man tillbaka till sig själv?
Boken är inspirerande och väcker en massa tankar. ”Lyckliga gatan tur och retur” är en läspärla, precis som Cassandras debut. En härlig feelgood med både romantik, vänskap och livskunskap som vi behöver påminnas om.
Missa inte!