En perfekt bok för nybörjarläsaren! Det är natt. En svart skugga springer i skogen. Det är en ond och farlig man. Lukas är en ninja. Han springer efter mannen. Följ med in i Lukas värld där han likt Max i Till vildingarnas land fantiserar om faror och äventyr. Där en vanlig trädgård kan bli en mörk skog full av farliga ninjor. ?Lukas är begåvad med stor fantasi och boken, som påminner omTill vildingarnas land kommer säkert tilltala unga nybörjarläsare med smak för det farliga. En användbar bok som inte kommer att få några problem att hitta sina läsare.? Brita Lodén, BTJ-häfte 18, 2013 Hegas böcker ? lätta att läsa. Svåra att motstå. Med Hegas nivåer kan läsaren hitta rätt utmaning. Denna bok ligger på nivå 1.
Den här har jag faktiskt inte läst själv, utan min femåring har läst den högt för mig. Det är den första bok han har läst själv, och till det var den helt perfekt: korta enkla meningar, ca 2-3 per sida, ord som återkommer flera gånger i olika meningar så att han lär sig att känna igen ordbilden och får flyt i läsningen, samt ett ämne (ninjor!) och illustrationer som fångar honom och får honom att vilja läsa vidare.
@ Detta är den första bok som jag har läst helt själv. Det kändes bra. När man läser själv måste man läsa det som står i boken, man kan inte göra en egen bok för man måste lära sig läsa först. När jag blir stor ska jag göra en egen bok, den kommer att bli bra. Slutet på den här boken var inte så bra, för han hette Lukas men han var ingen ninja, det var bara på låtsas. Om jag skulle ha skrivit boken skulle han ha varit en riktig ninja i slutet. Då skulle han ha jagat en hund och så skulle hunden blivit rädd och sprungit och gömt sig bakom ett träd och kissat, och då skulle Lukas ha följt kisspåren. @