Lättlästa mysterier: Cirkusdeckarna och skolmysteriet

Höjer, Dan

| 2019

Flag from sv

1


De populära cirkustvillingarna Kaspar och Katinka uppträder i skolan, till alla barns stora glädje. Men när både en dyr staty och en lärare försvinner samtidigt måste Cirkusdeckarna rycka ut! Ett spännande fall i skolmiljö.Lättläst och spännande med fina illustrationer i färg på varje uppslag. Dan Höjers succéserie om cirkusdeckarna Kaspar och Katinka är rolig, fartfylld och fantastisk! Nu också för de yngre nybörjarläsarna.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Cirkustvillingarna uppträder med cirkusen på en skola då plötsligt en ny staty stjäls samtidigt som en lärare mystiskt försvinner.

Vi har tidigare haft hela serien med vanliga Cirkusdeckarna här hemma i bokhyllan men har sedan gett dem vidare till skolan. Där har en lärare berättat att i hennes klassrum så är Cirkusdeckarna jättepopulära och ”hårdvaluta” hos barnen. Jag tänker därför att det kan vara en bra investering för skolbibliotek att köpa in dessa nya lättlästa Cirkusdeckarna så att barn med läs/skrivsvårigheter ändå kan läsa samma serie som sina klasskamrater, fast på adekvat nivå. En rolig detalj är att mysteriet i denna bok även kan lösas till viss del genom att vara visuellt uppmärksam. Mitt äldsta barn har fått en dyslexi-diagnos under hösten och just att vara visuellt uppmärksam är en styrka hos honom. Så smart att väva in denna detalj i en lättläst variant!
Boken är tänkt som en lättläst bok men jag tänker att den även fungerar som högläsning för yngre barn som uppskattar enkla deckargåtor.

Vi fångades inte riktigt av berättelsen och hade gärna sett en något mer klurig story men uppskattar som sagt den nya formen på Cirkusdeckarna. Vi saknar även illustratören Stina Lövkvist från Cirkusdeckarnas kapitelböcker men det är trevligt med färgtryck boken igenom.

Rätt okej bok som passar fint till skolbibliotek enligt oss.