Lättklätt i tryckkammaren

Det lilla huset i Ljunglyckorna på Österlen passar perfekt för pensionärerna Agnes och Adolf. De trivdes aldrig i lägenheten inne i samhället. Agnes tänker påta i trädgården och så ska hon äntligen skaffa katt. Adolfs plan är mer stillasittande och han förstår inte vad de ska med ett kattskrälle till, men snart nog får han annat att tänka på. För i husen omkring sker det saker!      Grannparet Rut och Herman blir snabbt deras vänner, och herrarna tar för vana att försvinna in i Hermans bod på kvällarna. Där vankas det starka drycker och lättklädda damer      Annat är det hos Lutz, grannen på andra sidan. Från hans tomt hörs ett fasligt väsen och vad det än är han bygger så är skapelsen både stor och hemlig. Är det Frankensteins monster som döljer sig under presenningen, oroar sig Adolf.      Ja, märkliga ting sker i bygden. Det viskas om osaliga andar, och någon kör omkring i...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

En bok att må bra av! Härliga karaktärer och mysiga miljöer!

I den här boken får vi träffa två par; de nyblivna grannparen Agnes/Adolf och Rut/Herman. Vi får också träffa en tysk och ett antal danskar... Sen får vi inte glömma den lättklädda i tryckkammaren naturligtvis!

Boken består av mysiga miljöer, grannsämja, dricka med lite extra i, skvaller och nyfikenhet i Stora mått!

En bok jag varmt kan rekommendera i tider där man både behöver ett litet leende på läpparna och ett rejält skratt!

Betyg

Jag uppskattar det faktum att det finns författare som Karin Brunk Holmqvist som väl främst skriver böcker för att tilltala de 70+, det är hon väl nästan ensam om att göra nuförtiden. Mitt eget förhållande till hennes böcker är väldigt ojämn. Hon har skrivit ett flertal mycket charmiga romaner, såsom: Potensgivarna (1997), Villa Bonita (2006), Sirila gentlemen sökes (2007), Kaffe med musik (2011), Surt sa räven om rabarberna (2012) och Damen med bysten (2019).
Sedan har hon också skrivit ett flertal böcker som inte alls tilltalat mig. Och tyvärr hamnar även den här boken i den kategorin. Den är lättläst, välskriven och småcharmig på sina håll. Samtidigt är den tyvärr ganska så ointressant. Berättelsen som sådan är svag och griper inte tag i mig, inte heller karaktärerna intresserar mig särskilt mycket.
Efter dryga åtta kapitel lägger jag den här boken ifrån mig. Den kommer säkerligen tilltala många av hennes läsare, men personligen kan jag mycket hellre rekommendera någon av de andra böcker jag nämnt av henne ovan, än denna.
Slutbetyg, en 2:a!

Betyg

Boken börjar lite segt, det händer inte så mycket. Men allt eftersom man kommer in i boken så blir det bättre. Språket är lättsamt och tempot lugnt och fint. Härliga beskrivningar av karaktärerna. Man kan verkligen se pensionärerna framför sig där de står och skvallrar om andra.
Jag kommer på mig själv med att skratta till medan jag läser,  så lite rolig är den också.
Detta är alltså en mysig och lite rolig bok.

Betyg

Betyg 3+
Det lilla huset i Ljunglyckorna på Österlen passar perfekt för Agnes och Adolf, de trivdes aldrig i sin lägenhet inne i samhället. Nu kan Agnes ägna sig åt trädgårdsarbete och skaffa sig en katt vilket Adolf inte kan förstå vad de ska med en katt till. Grannarna Herman och Rut blir snart deras vänner och herrarna försvinner gärna in i Hermans bod.

Det här den första boken jag läser av författaren Karin och jag har förstått att det finns många fler som jag har missat. Den här boken är väldigt lättläst och underhållande och skriven med ett enkelt språk så det går snabbt att läsa och förstå. Det är en charmig berättelse med många härliga karaktärer och miljöbeskrivningar. Jag tycker det är mysigt att läsa om dessa äldre människor och om deras tissel och tassel om grannar. En härlig och underbar bok som blandas med mycket humor och lite allvar.

Betyg

Underbar, rolig & gripande!

Betyg

Karin är ett säkert kort på feelgoodhimlen, man får det man förväntar sig. Som vanligt är den här berättelsen en fullträff. Faktiskt en av Karins bättre enligt mig.
Det är en otroligt charmig berättelse som inkluderar allt från lättklädda damer till ett mystiskt hemmabygge.
Såklart bjuds vi på mysiga miljöer från Karins Österlen och givetvis lite udda och
lagom tokigt med charmiga karaktärer, man kan inte annat än gilla dem. Rappa repliker som får mig att le och mysa.
Boken är lättläst och bjuder på en hel del eskapader och tokigheter.

Eva Möller

2020-09-12

Betyg

En underbar bok av Karin Brunk-Holmqvist som leverar bok efter bok med sina Söta och roliga berättelser om livet efter pension och denna inget undantag. Rekommenderas men förbered dig väl. Sitt bekvämt och termos med kaffe klart. Du kommer inte kunna släppa den. Betyg 4