Lärarinnan

Wattin, Danny

| 2020

Flag from sv

25


Elin Mild återvänder hem efter några år som lärare utomlands och tvingas i brist på jobb och bostad att flytta in hos sina föräldrar. Det blir en förnedrande upplevelse. Och när hennes storebror under en hemsk familjemiddag hävdar att hon inte ens skulle klara sex månader som lärare i den svenska skolan får hon nog. Elin slår vad med honom om att hon inte bara kommer att klara det, utan dessutom överträffa alla hans förväntningar. Men skolan visar sig vara mycket värre än Elin ens kunnat drömma om. Och vad som börjar som en kamp om ett klassrum förvandlas snart till ett regelrätt krig mot kränkta föräldrar, fega rektorer, maktfullkomliga politiker och lärarinnans egen familj. För alla påverkas de på ett eller annat sätt av Elin Mild och hennes egensinniga försök att styra upp en skola i fritt fall. Lärarinnan är en underhållande historia om en lärare som sätter barnens bästa...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Maria Jacobsson

2021-02-16

Betyg

Underhållande, rolig och tänkvärd bok som utspelas i en skolas värld i förfall. Men okonventionella metoder ska skolan räddas! Lättläst och väcker funderingar för mig som arbetar i skolans värld.

Betyg

Elin har de senaste åren arbetat som lärare utomlands men återvänder nu hem till Sverige och i brist på jobb och bostad så flyttar hon in hos sina föräldrar. Under en familjemiddag får hennes storebror henne att slå vad med honom om att klara av att jobba som lärare i sex månader. Jobbet som lärare blir betydligt mer utmanande än hon kunde tro och någon försöker även sätta käppar i hjulen för att hon ska lyckas med sitt jobb och vadet med hennes bror.

Wow vilken underhållande bok. Den är lättläst, välskriven, rapp och har ett bra driv och tempo. Boken har fått mig att skratta många gånger och den har många tvister. Den är intressant och underhållande på många sätt. Att läsa om hur Elin löser problematiken i skolan med kollegor och elever är väl i de flesta fall inte regelrätta men jag beundrar hennes påhittighet. Även om författaren driver lite med skolsystemet så belyser han ändå hur skolans värld ser ut med alla de problem och komplikationer som finns - En underbar bok!

Bettan_bokprataren

2020-06-30

Betyg

Det här är en bok som jag verkligen gillade. Kanske det har betydelse att jag själv är lärare och kanske för att att den driver hejdlöst med vårt skolsystem.
Danny har verkligen lyckats med att såväl få in både allvarliga toner samt extremt mycket humor.
Den är ger mig verkligen en kul läsupplevelse, den är tankeväckande på ett annorlunda sätt. Satir på hög nivå med rappa dialoger och ett lättsamt språk.
Dessutom är den välskriven och lättläst, helt enkelt en härlig feelgoodroman men massor av familjestrul och oanade vändningar.

Läs och du får en härlig stund med många goa skratt och en inblick i det svenska skolsystemet, med glimten i ögat. Fler recensioner på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/

annebannesbokhylla

2020-05-24

Betyg

Riktigt välskriven och humoristisk bok! Rekommenderas varmt.

Britt-Marie Kullin

2020-05-14

Betyg

Boken Lärarinnan är den sjätte boken som jag har läst av författaren Danny Wattin. Jag fullkomligt älskade boken Herr Isakowits skatt, som fick 5 i betyg av mig. Tyckte också väldigt mycket om novellsamlingen Historiegeneratorn, som fick 4,5 i betyg av mig. Dom övriga tre böckerna fick 3,5, 3, och 2,5 i betyg. Och den här boken får alltså 4 i betyg av mig. Ovanligt för mig med en författare där jag tycker så ojämnt om böckerna.

Boken Lärarinnan är både allvarlig och rolig. Och den är både tankeväckande och lättsam. Och även både trovärdig, välskriven och lättläst. Och inte heller helt förutsägbar.

Jag kan absolut rekommendera den här boken för läsning som innehåller både humor och allvar. Tror att den kommer att bli uppskattad av många, och kanske speciellt för dom som jobbar i skolans värld.

Och jag rekommenderar också mer än gärna novellsamlingen Historiegeneratorn, och framförallt den mycket, mycket bra romanen Herr Isakowits skatt.

Ser också fram emot framtida böcker av Danny Wattin.