Love gr i trean och drmmer om att bli rockstjrna. Hans stora intressen r att lyssna p musik, spela gitarr, skriva ltar och Pokmon Go. Love vill brja i musikklass p Blomstraskolan i fyran. Kommer Love bara in p skolan s blir han skert rockstjrna. Och kanske finns det kanske ngon p skolan som vill bli hans kompis? Frst mste Love bara klara sngprovet p skolans audition. L+OVE=LOVE utspelar sig i Vsters och r en bok om drmmar, saknad, vnskap och mycket musik.
Love drmmer om att komma in p en musikskola. Han drmmer om att en dag bli rockstjrna och han nskar hitta kompisar. Love bor med sin pappa och bonusmamma men undrar i smyg varfr hans mamma lmnade honom som liten. Pappa verkar inte vilja prata om det och Love vgar inte frga frrn en dag nr frgorna och trarna bara vller ur honom. Det r fint tycker jag att Love tillts vara knslosam, vara ledsen och att han vgar bertta jobbiga saker fr en ny vn. Fr alla som gillar Pokmon s finns det med som ett tema hela boken och jag gillar att Love jmfr mnniskor med Pokmons. Undrar vem jag skulle vara? Boken tar upp bonusfamiljen fint och Loves bonusmamma gr det bra. Hon visar att hon verkligen bryr sig om och ser Love som sitt barn men utan att frminska hans riktiga mammas vrde. Dessutom har Love en finfin bonusmorfar. Jag lrde mig ven lite nytt fr jag har precis som Loves kompis alltid trott att det heter Vinbrssnckor men de heter Vinbergssnckor och jag har precis som Love alltid sagt bara sniglar men det heter tydligen Snckor.
I boken finns svartvita illustrationer av Ammy Nymberg och jag tycker illustrationerna r sta. Vissa tydliggr hur omrdet dr Love spenderar mycket tid ser ut och det r bra. Dremot s fastnar jag inte fr illustrationerna av mnniskorna. Jag vill se Love som p framsidan, verklig och illustrationerna r lite mer i serietidningsstil tnker jag. Missfrst inte jag gillar bilderna men hade hellre lst boken utan bilder. Berttelsen r stark nog att klara sig utan frstrkande bilder tycker jag.
Lslder 9-12 r och jag tnker att den passar bde killar och tjejer. En bok om drmmar, sorg, saknad, familj, vnskap, musik och Pokmon. Jag tycker om boken och extra kul att ha ftt flja boken lngs vgen fram till frdig bok p Instagram.