Lova mig tystnad

Jari och Maria befinner sig mitt i livet med lyckade karriärer och en välordnad tillvaro på vackra Stavstensudde i Trelleborg. Deras tonårsdöttrar Isabella och Amanda gör bra ifrån sig både i skolan och sina idrotter. På andra sidan stan bor Sasho och Linda i skuggan av den gamla gummifabriken. Egentligen hade de inte tänkt att bli långvariga på ICA, men nu har de passerat fyrtio och sitter fast. Sonen Niko är det stora glädjeämnet, duktig och disciplinerad. En sommarkväll träffas Amanda och Niko och det slår omedelbart gnistor om dem, men föräldrarna tycks inte lika nöjda med sina tonåringars förälskelse. Familjerna delar ett mörkt förflutet och det dröjer inte länge förrän livet vänds upp och ner, och snart är katastrofen ett faktum.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Han har gjort det igen! En spännande berättelse där karaktärernas mörka hemligheter avslöjas en efter en, och jag omöjligt kan gissa hur allt hänger ihop förrän författaren själv väljer att avslöja det.

Betyg

Serien Lundasviten är riktigt bra.
Spännande, berörande, engagerande. En bladvändare som jag sträckläste.

Betyg

Betyg: 5 av 5 - 📚 - Den här boken, Lova mig tystnad, är den fjärde boken i Lundasviten av författaren Mattias Edvardsson. Dom tre tidigare böckerna heter En helt vanlig familj, Goda grannar, och En familjetragedi. Alla böckerna är helt fristående från varandra, och alla böckerna har fått högsta betyget av mig. Och det får även den här boken, för den var precis lika bra som dom tre tidigare böckerna i serien. Jag tycker väldigt mycket om Mattias Edvardssons sätt att skriva sina spänningsromaner. Helt oförutsägbar, spännande, och gripande, var boken. Och jag kan verkligen varmt rekommendera den. Jag lyssnade på boken, och den var bra inläst av Jonas Malmsjö.

Betyg

Boken är efterlängtad och förväntningarna höga!

Lova mig tystnad är en bladvändare. En sådan där bok man inte vill sluta läsa. Jag tycker om att man får följa de olika karaktärerna, lära känna dem på djupet för att till slut inse att man inte känner dem så bra som man trodde.

”Lova mig tystnad” är uppbyggd före och efter mordet. Med korta kapitel skapas det ett driv och tempo i berättelsen som är svårt att värja sig från. Jag blir galet nyfiken och måste bara få veta hur det ska gå.

Mattias ger mig i sin historia ledtrådar och händelser som jag som läsare får lägga ihop till ett pussel. Ett pussel till vad som egentligen har hänt och vem som är skyldig till det hemska. När jag sedan tror att jag har koll och tror mig veta ställer Mattias allt på ända igen. Gillar sånt! Alla pusselbitar, alla perspektiv smälter till slut samman till en helhet och jag förstår vad som hände. Hur det gick till den där hemska mordnatten.

Mattias är fantastisk på att gestalta karaktärer, miljöer och stämningar med sina ord och sitt språk. Berättelsen känns väldigt levande som om det har hänt på riktigt. Jag tycker att den här boken är den bästa Mattias har skrivit, så för allt i världen, missa den inte!