Lord´s of the North; in a clash of heroes, the kingdom is born

Cornwell, Bernard

| 2006

Flag from en

54


The third book in the epic and bestselling series that has gripped millions. A hero will be forged from this broken land. As seen on Netflix and BBC around the world.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Kim M. Kimselius

2015-09-02

Betyg

Nordens herrar av Bernard Cornwell

Författaren skriver så det känns som om jag är med om alla händelser som utspelar sig. Jag känner lukten av rutten tång, kämpar mig uppför hala klippor, känner hur ont det gör när händerna får sår av årorna. Ja, Bernard Cornwell är en mästare på att ta med mig tillbaka i historien.

Den här boken ingår i en serie som handlar om 800-talets England. Detta är tredje boken och jag väntar ivrigt på nästa. Böckerna handlar om Uhtred som blir tillfångatagen av danerna när han är barn. Han blir fostrad av en hövding, som om han var hans son, vilket formar honom mer till dan än saxare. Alfred den store är kung och Uhtred har svurit honom sin trohet, tros att han inte alls tycker om kungen.

Efter att ha hjälpt Alfred den store att säkra Wessex som ett fritt saxiskt herradöme reser Uhtred återigen norrut, den här gången för att frita sin styvsyster som hålls fången av den grymme vikingajarlen Kjartan i borgen Dunholm i Northumbria. Där möts Uhtred av kaos och krig. Han allierar sig med Guthred, en före detta träl, i hopp om att få hjälp med att belägra Dunholm. Men Uhtred blir varse att förräderi och svek kan vänta där man minst anar det, och han blir återigen tvungen att vända sig till sin motvillige allierade, Alfred den store.

BERNARD CORNWELL började skriva böcker när han flyttade till sin fru i USA, eftersom han inte fick arbetstillstånd. Han har gett ut närmare 50 böcker översatta till fler än 20 språk, bland annat om amerikanska inbördeskriget och Kung Arthur. Nordens herrar är den tredje delen i Cornwells populära romanserie om 800-talets England.

En bokserie jag varmt rekommenderar för den historieintresserade!