Lång väg mot rättvisa

Baldacci, David

| 2019

Flag from sv

18


Ole, dole, doff ...Det har etsat sig fast för alltid i Atlee Pines minne - kidnapparens fasansfulla ramsa när han valde mellan sexåriga Atlee och hennes tvillingsyster Mercy. Mercy blev bortförd, Atlee skonades. Hon återsåg aldrig sin syster igen. Tre decennier efter den fruktansvärda natten arbetar Atlee Pine för FBI:s Arizona-avdelning där hon ensam ansvarar för Grand Canyon. När en turist försvinner spårlöst djupt inne i Grand Canyon kallas Pine in för att leda utredningen. Det visar sig snart att turisten inte rest till Grand Canyon för att beundra det dramatiska landskapet. Men när Pine börjar få ihop intressanta ledtrådar i fallet blir hon plötsligt bortkopplad från utredningen. Att vägra lyda order kan äventyra hennes karriär vid FBI, men om hon inte fortsätter utreda fallet på egen hand riskerar hon nationens säkerhet. Atlee Pine tvingas till ett ödesdigert beslut. Lång...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jan Banan

2019-04-15

Betyg

Helt ok bok i sedvanlig Baldacci-stil.
Författaren fokuserar mest på driv och spänning i sina berättelser och bryr sig inte lika mycket om att utveckla och ge sina karaktärer liv. En produktiv författare som ger oss mycket glädje för stunden.

Marc Moore

2019-03-07

Betyg

Typisk amerikansk deckare: testosteron, action och karaktärer som är känslomässigt torftiga och tämligen stereotypa. Hur som helst är boken ett spännande tidsfördriv och handlingen skrämmande aktuell.

Kim M. Kimselius

2019-02-23

Betyg

Det här är första boken om Atlee Pine, en ny serie av David Baldacci. Även om jag har älskat alla tidigare böcker av författaren, var den här inte någon av mina favoriter. Den kändes helt enkelt för overklig. Men självklart lyssnade jag färdigt på boken, eftersom det trots allt var en spännande, actionfylld berättelse. Jag hoppas att nästa bok om Atlee Pine ska vara bättre, att författaren har gått in djupare i huvudpersonen och jag får lära känna Atlee Pine mer.

J

Betyg

Spännande, stark & gripande!