Ljust&Fräscht-boken

Varför är svenskarna besatta av sitt boende? Vilka stora livsfrågor är det vi hoppas kunna lösa med kakel, fondtapeter och drömkök? Det här är en bok om den stora svenska hem- och inredningsbesattheten som förmodligen nådde sitt klimax hösten 2010, då Dagens Nyheters legendariska teppanyakihälls-artikel diskuterades överallt i landet. Fredrik Lindström och Henrik Schyffert har samlat sina reflektioner, personliga erfarenheter, analyser och inredningsminnen i en bok som spänner från gillestugor och mormors finrum till köksöar och obduktionssals-minimalistiska vardagsrum. Här finns också de hundra vanligaste nyanserna av vitt, topplistor, analyser av den nya bostadsporren och inte minst förklaringar till varför folk i inredningsreportage gör så märkliga saker. Varför skrattar de så mycket, helt utan anledning? Och varför bär de omkring på stora fat med kronärtskockor? I januari 2011 hade Fredrik...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Ida

2012-04-16

Betyg

träffsäkert och roligt. tänker fortfarande på det där att folk sätter upp ord på väggen, som om de inte vet vad de ska göra. :)

harriet karlsson

2011-12-04

Betyg

Kommentera...

S

Sara Urger

2011-11-13

Betyg

Lite som en lång, rolig krönika. Rekommenderas för dem som redan gillar Lindström och Schyffert, annars är den nog lite tröttande.