Livsfarlig utsikt

Roberts, Nora

| 2007

Flag from sv

261


Reece Gilmore är den enda överlevande efter ett brutalt rån i Boston och nu är hon på väg västerut för att försöka lägga mardrömmar och panikattacker bakom sig. Hon slår sig ner i ett litet samhälle och tar jobb på en restaurang. När hon en dag vandrar uppe i bergen bevittnar hon genom kikaren ett mord. Polisen finkammar området men hittar inga spår överhuvudtaget. Och Reece verkar ju lite bräcklig, inte riktigt trovärdig.        Men Reece vet att det finns en mördare i trakten. Och någon gör allt för att få henne att ge sig iväg från stan? Nora Roberts böcker har sålt i 250 miljoner exemplar över hela världen, varav minst en miljon bara i Sverige. I USA påstår man att det var fjärde sekund säljs en bok som är skriven av henne. Hon har givit ut över 150 böcker, och 100 av dessa är översatta till 25 språk. Hon toppar ständigt bästsäljarlistorna i hemlandet...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Såvitt jag minns är det här den första bok av Nora Roberts jag läser. Jag fascineras av hennes produktiva författarskap inom flera olika genrer. Den här är en romantisk spänningsroman, baksidestexten tilltalade mig. Men tyvärr har jag en irriterande personlighet som gör att jag sällan kan låta mig förtjusas av en helhetskänsla och bara tillåta mig att ryckas med. Nej, jag hakar alltid upp mig på detaljer. Till exempel: den här romanen heter Angel's Fall i original. Även i baksidestexten står det att huvudpersonen Reece lämnar Boston och hamnar i natursköna orten Angel's Fall. Men i boken står det Angel's Fist. Vilket inte är det vackraste namnet på en liten stad direkt... En sak, som inte är fel men som icke desto mindre stör mig genom hela boken är att en av de viktigare karaktärerna heter Linda-gail. Så himla dumt namn! Linda eller Gail, utmärkta namn. Men Linda-gail med bindestreck och litet g - så fånigt. Slutligen så var boken inte heller spännande eftersom man inte fick misstänka flera olika personer och med andan i halsen få sitt och tänka "Nej, åk inte dit, lita inte på honom!". Men miljön var fint beskriven och alla fick varann på slutet som vad gäller romantiken var den okej. Betyget blir 3 -

Jasmina <3

2013-04-22

Betyg

Jag tycket att denna bok var bra

E

Emma Kindholm

2013-01-28

Betyg

Bekväm läsning utan större överraskningar. Skönt när man bara vill koppla av!

Emma Hortlund

2012-03-30

Betyg

Jag kan inte minnas att jag visste vem Nora Roberts var eller att jag skulle ha läst något av henne innan jag fick Livsfarlig utsikt i handen. Det borde ju vara en omöjlighet när det gäller en författare som har sålt över 400 miljoner böcker!

Slumpen för Reece Gilmore till hålan Angel's Fist där hon bestämmer sig för att stanna ett tag, tar jobb som kvarterskrogskock och hyr en liten lägenhet. Allt är frid och fröjd, Reece trivs med både människorna och miljön och hon tas emot av lokalbefolkningen med öppna armar. Men en dag när hon ensam vandrar i bergen tycker hon sig se en kvinna mördas och snart är Angel's Fist inte lika gemytligt och avslappnande längre.

Kanske beror det på att jag läste en stor del av boken när jag var ensam hemma mitt i natten, men jag tycker att den hade en obehaglig stämning (vilket alltså är positivt) och på sina håll var den en riktig nagelbitare.

Boken känns väldigt Amerikansk. Dialogen är rapp, men ibland larvig. Passionen och kärleksscenerna är precis vad man kan önska sig ur ett förhållande och jag blev inte förvånad när jag läste att Roberts även har skrivit för Harlequin. Det lagas en hel del mat i boken så det är bäst om man inte känner sig hungrig när man sätter sig ner för att läsa.

Jag gillar det här boken. Det är välskrivet, detaljerat, snabbläst, underhållningslitteratur. Jag känner för att läsa mer av Roberts.

christina gröhn

2010-08-13

Betyg

min tredje eller fjärde bok av Nora Roberts och nu börjar jag tröttna på de där optimala männen ........