Livlös

Billingham, Mark

| 2007

"Livlös är hans bästa roman hittills: komplex, tankeväckande, gripande, och delvis väldig rolig. I roman efter roman gräver Billingham sig allt djupare in i Thornes personlighet. Livlös är någonting av ett styrkeprov." The Observer Det ser ut som om karriären är över för kriminalkommissarie Tom Thorne. Han är deprimerad sedan faderns död, kritiserad för att ha överträtt sina befogenheter i sin senaste mordutredning. Hans "frivilliga" tjänstledighet är en kort och gott odräglig tillvaro för en ambitiös polis.       Men inte så odräglig som den är för Londons hemlösa. Tre män hittas mördade med en tjugopundsedel fastnitad vid bröstet. Är dessa män endast några alkoholister, drogmissbrukare och utstött? Eller ligger det något annat bakom morden?       Thorne är som klippt och skuren för uppdraget och han skickas ut på Londons gator....

Mats Sigfridsson

2019-05-21

Den bästa Billingham sedan sömntuta. Han gräver i karaktären Tom Thorne och han gör det bra. Hela upplägget känns både trovärdigt och aktuellt. Stark 3:a

Cindy Kempe

2011-05-17

Definitivt en bra och tänkvärd bok! Jag tycker om storyn och alla komplexa relationer som berörs i boken, och samtidigt som det är en spännande och grym historia är det en rent av vacker historia om vänskap och kärlek bland de som annars inte har speciellt hög status i samhället. Gripande!

Eva E

2009-10-05

Den är bra men det tycks som om alla huvudpersoner i denna genre är stöpta i samma form. Ensamvargar med diverse problem ofta lite alkoholiserade (dock inte denna huvudperson, ska jag kanske tillägga).