Livets tynde vægge

Burton, Nina

| 2021

Flag from da

PRISVINDENDE OG MESTERLIG BESTSELLERFORFATTER OM NATUREN OG LIVETS STORE CYKLUS  ?Den store grund havde en levende atmosfære. Under træerne løb hemmelighedsfulde stier igennem blåbærbuskene, og i baggrunden glitrede et sund. Alt føltes på en gang uforstyrret og åbent. Her ved det lydhøre, gamle sommerhus ville jeg møde naturen.    Hvordan skulle jeg så finde stedets skjulte arter? Og kunne jeg overhovedet opfatte deres sprog? Forskelligheder kan jo blive spærrende vægge mellem forskellige livsformer. Men mine spørgsmål skulle snart få meget konkrete svar.?    Fintfølende og med en smittende nysgerrighed finder Nina Burton frem til eksistensens forskellige former og udtryk, som det udspiller sig rundt om familiens gamle sommerhus. Egern og fugle, myrer og bier, ræve og grævlinger, fisk og planter giver tilsammen en fornemmelse af det...

B

Björn Belfrage

2021-10-12

En mycket vacker och tänkvärd bok som ger mig tankar om livet och naturen. Den innehöll mycket fakta och kunskap invävd i berättelserna. Jag som alltid varit så fascinerad av myrornas och binas liv fick ny inblick i dessa djurs levnad. En mycket läsvärd bok.

Kristina Carlsson

2021-04-25

Vilken underbar bok! Perfekt att läsa ett stycke i då och då och därmed hamna i myrornas, binas, grävlingen och växternas värd. Man blir så fascinerad av hur sinnrik naturen är och allt är berättat på ett vackert, fint och intressant sätt. Läsvärd!

Om denna ljuvliga bok var choklad skulle den vara en vacker ask med exklusiva, mörka chokladpraliner att långsamt njuta av. Alla tänkvärdheter o h märkvärdigheter om livet och döden och alltihop, de behöver man tid för att verkligen sjunka ner i.
Jag brukar läsa snabbt, men här läste jag väldigt långsamt. Och jag önskar bara att läsningen hade tagit längre tid.