Livets aviga och räta

Jacobs, Kate

| 2007

Flag from sv

230


LIVETS AVIGA OCH RÄTA av Kate Jacobs En varm och sympatisk roman om kvinnlig vänskap och livet."Alla som kommer hit måste sticka. Men alla behöver inte använda garn ..." Varje fredag träffas kvinnorna i garnaffären Walker & Daughter. En vana, en trygghet och ett andningshål. De är alla olika - här finns Anita som mist sin man, Peri som lämnat juridikstudierna för att designa väskor, förlagsredaktören KC som letar nytt jobb, Lucy som pliktskyldigt stickar en herrtröja utan att veta vem hon ska ge den till ... Och så Georgia, ensamstående mamma till tonårsdottern Dakota och den drivande kvinnan bakom garnaffären i de flotta kvarteren på Manhattan. Kate Jacobs skriver humoristiskt och bär på en brinnande passion för stickning! Varje kapitel har en rubrik som för tankarna till stickor, garn och nystan. Som läsare får du en längtan att själv börja sticka! Kate Jacobs är journalist. Detta...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Alva Ordnörden

2012-11-27

Betyg

En väldigt fin bok med mysiga karaktärer och vackert gestaltad som vill förmedla att kärlek och vänskap slår allt. Dock ganska förutsägbart slut.

Josefine Ejebjörk

2011-11-03

Betyg

Historien är bra, intressant och Jacobs har lyckats hitta en ny twist i genren, men jag är inte så intresserad av att läsa de andra böckerna i serien.

Kamali 

2011-10-22

Betyg

En varm berättelse om den mysigaste garnbutiken i New York. Feel good!

S

Sofie Petersson

2011-05-28

Betyg

På Manhattan ligger garnaffären Walker & Dotter och där träffas varje fredag en samling människor med olika livsöden. Romanen väver helt enkelt ihop dessa olika karaktärer och berättar deras livshistorier. Resultatet blir en färgstark mysig kofta som passar bäst för mysiga hemmakvällar. Saknar lite djupare karaktärsbeskrivningar, men det fick väl helt enkelt inte plats. Romanen ska filmatiseras och produceras av Julia Roberts. Kan bli en riktigt bra feelgood-film.

Anette B

2011-03-11

Betyg

Väldigt förutsägbar och väldigt amerikansk. Trodde det skulle vara en riktig må-bra-bok men tyckte det tog ett tag innan den kom igång och ett väldigt snabbt avslut.
Det bästa var nog att den utspelade sig på Manhattan och jag kände att jag längtade tillbaka till New York

Carina B

2011-02-12

Betyg

En fantastisk "feel good" bok. En härlig beskrivning av New York! Å vilka kvinnor! I love, kanske nästan en femma i betyg (5 av 5). Ska du läsa en bok som är lättskriven å "mysig" så är denna perfekt. Dessutom ger den inspiration till kreavivitet.

Pia W

2010-12-25

Betyg

Mycket värme och kvinnlig vänskap, att både le och snyfta åt.

Ullis N

2010-11-12

Betyg

Ja, den är bara snäppet över chic-lit, men värmen i boken gör att den får en fyra. Det är en bok att krypa in i, i höstmörkret. Värmer gott för stunden, men kommer nog att vara bortglömd om ett tag - vilket inte förtar den nuvarnade känslan. Bra debut! Ullis betyg

Betyg

Så himla bra skrivet.

B

Britta Malmqvist

2010-06-29

Betyg

Härlig bok om människor

Ketutar Jensen

2010-06-23

Betyg

Värdelöst! Kate har försökt skriva Ömhetsbevis, men klarar inte av det. Resultatet är bara tjatig, känslomässigt smörja - jag tycker inte om någon i boken, och lösningen var så tvingat och falsk att jag vill bara gråta!

M

M W

2009-12-02

Betyg

Kommentera...

Anna Hallqvist

2009-10-12

Betyg

Varm och mysig känsla. Lockar nästan till stickning. ;) Ser fram emot filmen.

Louise A

2009-08-18

Betyg

Långtråkigt, snyftigt och intetsägande...