Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt

Bivald, Katarina

| 2015

Alla ni som älskade Läsarna i Broken Wheel rekommenderar ? nu är Katarina Bivald tillbaka! Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt är en varm och humoristisk feelgoodroman om drömmar, vänskap och kärlek. Sommaren då Anette Grankvist fyllde arton lovade hon sig själv tre saker som hon skulle göra i livet: köra motorcykel, köpa ett hus och klara sig själv. Så här nitton år senare har hon i alla fall klarat sig själv. Hon har inte varit på en riktig dejt på den här sidan millennieskiftet. Hon bor kvar i hyresrätten i Skogahammar. Hon jobbar på Mat-Extra, där blip-blip-ljudet från kassan långsamt driver henne till vansinne. Och hon har inte ens körkort för bil, ännu mindre motorcykel. Allt det här var helt rimligt så länge hennes dotter bodde hemma. Men när Emma flyttar till en annan stad upptäcker Anette att det är en sak att vara ensamstående mamma med ett barn, och en helt annan att...

Monika W

2022-08-03

Jag letade efter en bok som utspelade sig norröver, eftersom jag skulle resa åt det hållet, och hittade Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt, som jag fick det intrycket av. Nu visade det sig att den utspelar sig i området där Värmland och Närke möts. Det gjorde nu ingenting, för det var ju ändå det att det är en feelgood som var det allra viktigaste. Och det är det.

För några år sedan (2017!) läste jag Katarina Bivalds debut Läsarna i Broken Wheel rekommenderar och jag hade väl en del invändningar, men i det stora hela så var den bra. Förutom att den saknade den lilla svärta som behövs för att en feelgood ska bli en feelgood. Enligt mig då. Den här boken tror jag har lite mer av den varan, men det är fortfarande inte tillräckligt för att jag ska bli berörd.

Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt handlar nog lite om att det aldrig är för sent att jaga sina drömmar. Även om de drömmar man hade som ung inte alltid behöver vara samma som de man har när man är vuxen. Kanske borde de uppdateras lite. Även om den kanske är lite för tramsig så är det mesta väldigt lagom. Detta är i alla fall inte det sista jag läser av Katarina Bivald.

OBS! Detta är en kraftigt förkortad text. Hela finns på min blogg https://bokslut.blogspot.com/2022/08/bok-livet-motorcyklar-och-andra.html

Christina Johansson

2021-08-09

Lättsam feelgood men har sina poänger.

V

villa-freja.se

2018-09-01

Efter Läsarna i Broken wheel rekommenderar var jag sugen på att läsa fler böcker av Bivald. Valet föll på Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt. Till en början hade jag svårt att komma in i handlingen. Inte så att jag inte hängde med, det gjorde jag. Det var bara det att jag saknade värmen från Broken Wheel. Men den kom smygande, värmen och tillslut tyckte jag mycket om den. Den får en stark trea. En stark. Jag tyckte inte om att några av karaktärerna röker. Alltså varför? Speciellt efter att en av dem får ett jobbigt besked. Det stör mig lite och varje gång någon tänder en cigarett blir jag så irriterad att läsningen störs. Ja, så till den milda grad. Men det är jag, med min moralpinne.

Helena Rasmusson

2018-05-31

Tre plus i betyg får denna fel-good roman! Påminner lite om serien om Rosengädda! Lite småsöt, men också lite seg & långsam!

Katarina Nord

2017-09-05

Boken är trög i början och det är svårt att komma in i den, men sedan fastnar den och är småmysig. Feelgood!

Lotta Lettenström

2016-02-01

En feelgood bok men inte så mycket mera.

K

karolina liljedahl

2016-01-04

Helt ok men inte lika bra som hennes första.

T

Therése Lönneberg

2015-09-19

Det tar sig, sa pyromanen. Och det gjorde den här med. Lite störig på sina ställen, jag kanske känner igen mig mer när barnen flyttar hemifrån. Men förhoppningsvis inte

Linda Svensson

2015-08-31

Det är först när jag läst ut boken som jag inser att den inte bara handlar om en kvinnas sökande efter sig själv och en ny mening med livet, utan även om en småstad som det finns så många av i vårt land. Bivald har ett härligt språk: levande, varierat, humoristiskt och personligt. Trots att hon inte drar sig för att vara ironsik, skiner hennes kärlek till såväl småstaden som romanfigurerna igenom. Det kanske inte händer mycket, inte på ytan vill säga, men jag blir ändå engagerad och vill veta hur det ska gå för Annette och hennes vänner.