Livet deluxe

Lapidus, Jens

| 1905

Allt gr i arv I Jens Lapidus nya roman terknyter vi kontakten med huvudpersonerna i de tidigare delarna av Stockholm Noir. Uppkomlingen och dealaren JW har snart suttit av sitt straff, men polisen misstnker att han varit sysselsatt med annat n att ngra sina synder. Pengatvtt r en rimlig gissning, men hur har det gtt till? Kriminalinspektr Martin Hgerstrm fr i uppdrag att ta anstllning p anstalten som plit, jobba undercover och komma JW in p skinnet. Jorge har frskt. Han har verkligen frskt att gilla sitt nya vita liv - att frse svennebananerna med kaffe latte, mackor och muffins. Men det gr bara inte - han r inte gjord fr nio-till-fem-stilen. En comeback som gangster kan ge snabba cash och gra verklighet av drmmar om livet deluxe. Ett jobb. Bara ett enda jobb, och sen kan han vara klar fr resten av livet. Han mste tnka stort: ett VTR, ett vrdetransportrn....

I

Inger Jonsson

2015-08-20

En bok man inte vill lgga frn sig frrn man lst den klart.

JW fr mig att ge en fyra i betyg till den hr boken. En oerhrt intressant romankaraktr.

Monika W

2015-03-25

De tv frsta delarna lste jag 2010 och 2011 och trots att Livet deluxe funnits i bokhyllan sedan bokrean 2012 s har den inte blivit lst. Mest beror det nog faktiskt p att jag egentligen inte var s frtjust i Aldrig fucka upp. Det har allts tagit emot rejlt. Ls mer p http://bokslut.blogspot.se/2015/03/livet-deluxe-av-jens-lapidus.html

Izabela Horn

2014-05-03

Livet deluxe r sista delen i trilogin om Stockholms undre vrld. Frsta delen Snabba Cash var hade allt en bra bok ska ha medan Aldrig Fucka Up inte riktigt nde upp till frsta delen, men det gr Livet Deluxe! Den anslutande delen kan man inte lgga ifrn sig, vi fr ter trffa chilenare Jorge Royale som har nya planer p gng, JW som vi minns som nykomlingen som drmde stort och ville bli del av den svenska verklassen men istllet hamnade han bakom galler, nu ska han mucka efter fem r lngt straff, JW har inte bara suttit av sin tid under dessa 5 r har han lyckats bygga upp en verksamhet och han har mer p gng. ven ngra nya personligheter dyker upp och tillsammans binder de ihop trdarna och avslutar denna storslagna trilogin.

U

Ulf Pettersson

2014-03-09

besviken efter snabba cash, nskade en thriller i stllet fr pornografi

Emma Griph

2013-10-22

O

Olle pung

2013-09-04

En helgrym bok...mste lsas

Matilda Krig

2013-08-15

Rtt spnnande, gillar nr flera personers historier vvs ihop. Hyffsat slut ox :)

emmakicki

2013-03-03

Lapidus levererar igen! Liksom i de tidigare bckerna s knns inte alla de tre personernas historier lika intressanta, i det hr fallet r det Jorge som inte riktigt fngar mig. Men tillslut engagerar till och med dem. Spnnande och bra skrivet.

M W

2012-12-12

Ngra r sen, bra

Erik Eriksson

2012-11-02

Han har en vldig frmga att finna ett trovrdigt sprk och milj i sina bcker om en vrld som vi "Svenssons" inte knner till. Jag kommer att fortstta kpa Lapidus bcker fr den spnnande handlingen och sprket!

D

Daniel Petersson

2012-10-13

En trea r i snlaste laget, men den frtjnar faktiskt inte en fyra.

C L

2012-09-27

Den var faktiskt bra mste jag sga. ven om jag inte var ver frtjust i filmen Snabba cash och har inte lst boken, och fattade inte att detta var ngon sorts uppfljning, s blev jag positivt verraskad. Man fick en annan knsla av Stockholm, och det kndes inte allt fr overkligt. Det gick att ta till sig.

Helena Wennergren

2012-08-11

Emellant s otck att jag behvde lgga ifrn mig boken. R.

Carina B

2012-08-10

En riktig rysare, kanske den bsta i serien? Kanske lite fr mycket invecklat snack om pengatvtt men annars mycket, mycket bra. Jag lskar verkligen Jens stt att skriva, det knns s kta och trovrdigt! Natalie! Girlpower!

Claes Nilsson

2012-08-08

Grymt driv i berttelsen

Anton Lilja

2012-07-06

Spnnande som sina fregngare. Kul med terkommande karaktrer och den bra blandningen av framgng och misslyckande. Dessutom r det alltid intressant nr den goda sidan inte ndvndigtvis mste vinna - alltid...

U

Ulrika Svensson

2012-06-26

Spnnande frn frsta till sista sidan. Bra och mlande sprk. Bra portrtterade karaktrer, och flera parallella superspnnande historier.

Gun Petersson

2012-04-10

Minus fr Jonas Malmsjs inlsningsstil, extraminus nr han hrmar kvinnorster. Annars spnnande bok, betydligt mer engagerande n Aldrig Fucka upp. Jag tycker att sprket fungerar bra.

Mariette Enelycke

2012-01-22

Bra fortsttning p Snabba Cash och Alldrig Fucka upp. Lite fr mnga detaljerade beskrivningar om "pengatvtt", konton utomlands mm, vilket jag hoppade ver. Annars en bok som vcker obehag ver kriminaliteten i vrt sammhlle.

Karl Mogren

2012-01-15

bra avslutning, i "snabba cash"-stil, men sega partier frsta halvan drar ned helhetsbetyget.

Daniel Hugosson

2011-12-25

Jens Lapidus: Riktigt bra klassisk historieberttare med en egen nischad stil och skilda karaktrer.
andra sidan: Skriver som ett jvla miffo. Inget flow. Jag vill inte framst som pretto, men serist: Det r stundtals (medvetet, jag vet.. ) grammatiskt t helvete. Ingen feeling. Asjobbigt.

Rent krasst r dessutom JW den enda karaktren som p riktigt r intressant. Men som historia funkar boken, trots det taffliga sprket. Bttre n fregende, smre n debuten.

David Lindberg

2011-12-09

Lapidus knyter ihop sin noir-sck p ett bra och hrdkokt stt!

V

Victoria Antonsson

2011-10-12

En klassisk historia som Jens Lapidus gr till sin egen med sitt speciella, sregna, snabba, ruffa och tuffa sprk! Spnnande och intressant!

Peter Allanson

2011-09-13

En vlskriven spnnande berttelse. Hans bsta hittills. Rekomenderas varmt.

Louise A

2011-09-06

Lapidus hller stilen ven i sista boken. Stundtals ngot pladdrig, men spnnande och med ett bra otippat slut.

se ekdahl

2011-09-05

Klyschig, alldeles fr mycket schargong. Helt ointressant och verarbetad. Lste ens klart.

Pia Stendahl

2011-09-04

Livet deluxe r den sista, fristende delen i Jens Lapidus trilogi. Jag har tidigare lst bde Snabba cash och Aldrig fucka upp. Frsta boken Snabba cash var en riktig lsupplevelse. Det var ngot nytt och pminde inte om ngot annat jag lst tidigare. Intrigen var spnnande och r lysande berttad. Aldrig fucka upp var en helt okej bok men den var inte lika spnnande och intrigen inte lika nytnkande. Med Livet deluxe r Lapidus tillbaka p nstan samma niv som i frsta boken.

Livet deluxe r skriven med ett varierat sprk med staccato knsla. Nr jag diskuterar boken med min make s kommenterade han att det r intressant hur frfattaren byter sprk beroende p vem texten handlar om just nu. r det J.W. som fr tillfllet r i fokus s r sprket ocks JWs. Inte bara i dialogerna utan i hela texten. Jag hade inte reflekterat ver detta men nr jag tnkte efter kan jag bara hlla med.

Det finns mnga trdar i boken som korsar varandra, gr isr och fr att ter igen g ihop. Boken har ocks mnga vndningar och alla r kanske inte s veraskande men det str mig inte nmnvrt. Boken knns aningens fr lng. Det r som om Lapidus vill lite fr mycket.

Har du inte tidigare lst ngot av Lapidus har du nd ngot att se fram emot. Och har du tyckt om Jens Lapidus tidigare bcker kommer du skert att gilla Livet deluxe ocks. Det gjorde jag

P www.bokbrus.se finns fler ljudboksrecensioner.
/Pia

Henrik Andersson

2011-08-19

Mitt livs frsta E-bok. Gick bra att lsa faktiskt. Lapidus r lttlst, frstr att han r populr. Som att titta p en biofilm ungefr...

L

Lotta Strandberg

2011-08-04

Bra brjan, hftigt att kunna byta sprk beroende p vem som r i fokus. Blir dock aldrig riktigt spnnande tyvrr. Lste boken som sommarlovsfljetong i SMP.

Eyez Only

2011-07-29

Lika bra som de bda frsta, men det r synd att inte Mrado r med.

S

Sam Andersson

2011-07-29

Typ en miljon kolon.

Elin Mllerstedt

2011-07-18

Bladvndare som ger mersmak. Fortstt skriv Lapidus!

Ola Janker

2011-07-07

Stundtals spnnande och sidvndande. P minuskontot hamnar de delar som inte knns s trovrdiga, som t ex karaktrerna Natalie och JW. Blir ocks ganska irriterande att lsa om mnniskor som gr felval p felval. Dock nd lsvrd och bttre n fregende Aldrig fucka upp.

L

Lena Persson

2011-07-07

Tvingades sluta lsa efter tag p.g.a det ryckiga sprket.

Mats Blom

2011-07-02

Nej Jens, minus och minus blir bara plus i matematikens vrld. En kackig upplsare med frsk till sngkammarrst, samt ett manuskript snt i SMS till frlggaren (ngot Dennis Lehane gr s mycket bttre...) duger inte.

Dock lr du vl grta hela vgen till banken...

Britt-Marie Kullin

2011-06-17

Jag har lst bda Jens Lapidus tidigare bcker.

Men jag har tyvrr inte tyckt att dom har varit riktigt s himla bra, som mnga andra har tyckt.

Jag tyckte till och med att filmatiseringen av "Snabba cash" var bttre n sjlva boken. Och det r vldigt, vldigt sllan som jag brukar tycka s. Utan: "boken r bttre" brukar jag nog alltid sga.

Nu har jag lst Jens Lapidus tredje roman, "Livet deluxe", som r en fristende fortsttning p dom tidigare bckerna.

Och jag tyckte ungefr samma om den, som om dom tidigare bckerna.

Boken var spnnande och kndes verklighetstrogen. Och ven den hr boken var skriven p det vldigt speciella och fordiga skrivstt som dom tidigare bckerna var.

S till er som tyckte om dom tv frsta bckerna, kan jag varmt rekommendera den hr boken.

( Ls grna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bim.blogg.se/category/bokrecensioner.html )