Liten tvåa med potential

Davidsson, Camilla

| 2018

Ny feelgoodroman från omtyckta Camilla Davidsson som har sålt över 100 000 böcker av sin serie om Emma!´Sofia är en storstadstjej som vet vad hon vill med det mesta i livet. I alla fall är det vad hon tror. Yta och kontroll är viktigt för henne. Hon har en snygg, framgångsrik pojkvän, ett välavlönat jobb inom investment banking och har nyligen köpt en tvåa med renoveringsbehov på en fin adress i Stockholm. Om det inte vore för att lägenheten behöver renoveras, alla sena jobbkvällar, hennes omöjlige chef och skilsmässan mellan föräldrarna, skulle allt varit perfekt. Efter noggrann research anlitar Sofia en byggfirma som ska sköta renoveringen, men när hantverkaren som ska göra jobbet dyker upp, mer än en halvtimme försenad, verkar han allt annat än pålitlig och Arvid har till Sofias irritation bestämda åsikter om både det ena och det andra. Dessutom känns det på något märkligt vis som om han...

Ellenor Larsson

2024-07-13

Ganska bra! Lite ovanlig feelgood då den berör hur det är att bli utmattad.

Therese Östman

2020-10-14

Gjorde ett försök att läsa denna men kom inte så långt, den var lättare att lyssna på, bra uppläsare. Lite småmysig med bra person -och miljöbeskrivningar. Fick lära känna personerna och följa deras utveckling. Men det var mycket berättande och beskrivningar som gjorde den långtråkig. Betyg: 3,5

Karin .

2020-03-11

Alltför ytligt och fyllt av klyschor för att gripa tag. Bra uppläsare.

Eva Pettersson

2019-11-01

Ibland är det skönt att läsa en sån där härligt varm feelgood-bok, där man vet nästan från start hur allting kommer att utveckla sig. Man kan bara luta sig tillbaka och låta sig svepas med in i stämningen, utan ansträngning, i trygg vetskap om ett lyckligt och kärleksfullt slut. Precis en sådan bok är Liten tvåa med potential av Camilla Davidsson.

I denna bok får vi följa Sofia, som lever ett stressigt storstadsliv med ett krävande men välbetalt jobb, en tjusig pojkvän och en åtråvärd lägenhet på Östermalm. På ytan verkar allt bra, men Sofia är obönhörligen på väg in i den berömda väggen, med alltför hårda jobbkrav, sömnlösa nätter och ständiga huvudvärksattacker. Mitt i allt detta kommer Arvid in i hennes liv, hantverkaren som ska renovera hennes lägenhet, men som samtidigt har en irriterande förmåga att ifrågasätta hennes livsstil, samtidigt som han faktiskt verkar bry sig om henne och lyssnar intresserat till hennes tankar och känslor. I takt med att känslorna mellan Sofia och Arvid fördjupas, börjar Sofia alltmer själv att ifrågasätta sina val i livet. Kanske borde hon bry sig mindre om karriären och omgivningens förväntningar, och mer om sig själv och det som får henne att må bra i livet…

Klassisk feelgood, som ger avkoppling och läsvärde för stunden, men som inte lämnar några större spår efter sig när boken väl är utläst.

När man känner för att att krypa upp i soffan och dra filten över sig med te och chokladpraliner och läsa en riktigt bra feelgood med kärlek och intriger då rekommenderar jag verkligen denna bok. En lättläst, välskriven, romantisk och supermysig bok. Jag har svårt att släppa den, en riktig bladvändare. Jag tycker att författaren Camilla är otrolig på att blanda det romantiska, vardagliga och även få in ett djup i sina texter och beröra jobbiga saker som vi upplever i verkliga livet. I denna bok får vi följa huvudpersonen Sofias kontrollbehov, stress och hur det leder till utmattningssyndrom, viktiga ämnen och som väcker tankar och reflektioner hos mig. Jag som läsare kan drömma mig bort och känna den där måbra myskänslan av denna feelgood bok, en riktig fullträff.

Kristina Sund

2019-10-06

Lättläst feelgood. Helt ok som förströelse. Svag trea.

Lollos bokhörna

2019-04-04

Den här boken gillade jag. ”Liten tvåa med potential” av @camilladavidsson är en lättläst och urmysig feelgoodbok! Storyn växer ju mer jag läser och jag hoppas att det kommer en fortsättning. Jag är liksom inte klar med huvudkaraktären Sofia! Jag vill veta mer! Rekommenderas varmt!

Britt-Marie Kullin

2018-10-16

Betyg: 3,5 av 5.

Jag har läst fyra böcker tidigare av Camilla Davidsson, och det är dom fyra böckerna i serien om Emma. Här är länk till min recension av den fjärde boken i serien, Sånger i skymningen, och i det inlägget finns även länkar till dom tidigare böckerna.

Den här boken, Liten tvåa med potential, är helt fristående från författarens tidigare böcker.

Boken är en härlig feelgoodbok, som jag varmt kan rekommendera för en stunds avkopplande underhållning.

Malin Öhman

2018-09-26

Helt ok, men jag föredrar Camillas böcker om Emma.

Madeleine Löfqvist

2018-07-25

Kanske den bästa boken jag lyssnat på.

V

villa-freja.se

2018-07-25

Liten tvåa med potential är en feel good att njuta av. En bok som jag med lätthet sträckläste. En söt och charmig berättelse. Speciellt njöt jag av att läsa om tiden kring jul, trots att det är mitt i högsommaren.

4,5/5

Liten tvåa med potential handlar om Sofia, som har köpt en lägenhet centralt i Stockholm som hon bara har råd med tack vare att kök och badrum är eftersatta så hon bestämmer sig för att anlita hantverkare för att renovera. In stiger Arvid och är allt hon inte tycker om. Han ifrågasätter henne, kan förutsäga hur hon fungerar och säger emot henne på ett sätt som hon inte alls är van vid. Dessutom är hon alltid sjuk och orkeslös, men det är ju så mycket på jobbet just nu …

Camilla Davidsson är tillbaka med en riktig feelgoodpärla, i klass med Emma-serien och som känns lite inom samma ämnen fastän upplägget är helt annorlunda. Likt Davidssons förra serie arbetar Sofia med ett väldigt stressigt arbete som ger mycket pengar och status, men kanske inte så mycket glädje för henne och hon är på väg mot den ökända väggen i full kareta, och likt Emma är hon väl kanske mer konstnärssjäl än streber (även om hon inte förstår det själv) men sen slutar likheterna. Jag gillar det. Jag tycker mycket om att jag kan känna igen Davidssons karaktärsdrag från den andra serien och när jag har läst klart den här boken gör jag inget annat än hoppas på att det ska komma fortsättningar även på den här boken.

Persongalleriet är lagom stort och jag tycker om de olika karaktärerna och de skiljer sig väldigt bra åt. Sofia är i ungefär samma ålder som mig men samtidigt känns hon mycket yngre, men det har nog mycket att göra med att hon känns så gnällig och självömkande emellanåt. Arvid är helhärlig och så även Sofias kompis, Chloé.

Någonstans tycker jag att Davidsson genar ganska mycket när det kommer till relationen mellan Sofia och Oliver, speciellt mot slutet av boken, då känns det hastat och inte alls särskilt troligt men i övrigt tycker jag om de olika relationerna som finns mellan karaktärerna – de känns genuina och mänskliga. Man är faktiskt inte alltid överens men det betyder inte att man inte tycker om varandra ändå.

Språket är lättläst och känns typiskt för feelgood. Davidsson är bra på att beskriva både miljöer och att skriva trovärdiga dialoger, så inget känns krystat eller tvingat för mig som läsare.

Marielle

2018-06-16

Härligt bok som jag sträckläste! Kul att läsa om Dalarna och dess fina miljö när man själv bor där. Rekommenderar verkligen denna bok!

Pia Gummesson

2018-05-27

Vilken underbar bok av Camilla Davidsson,som jag fullständigt sträckläste.Feelgood på högsta nivå.Stockholm/Dalarna härliga miljöskildringar.Älskar boken helt enkelt!Hoppas på mer böcker.

Härlig, gripande och underhållande!