Varje år de senaste 23 åren har David Levithan skrivit en berättelse på temat kärlek till sina vänner inför Alla hjärtans dag. Liten parlör för älskande är en av dessa berättelser. Den här gången har han tagit hjälp av en ordbok. Han berättar sin kärlekshistoria genom korta definitioner av ord, från A till Z. Den bedragne huvudpersonen - redan i början av boken får vi nämligen veta att hans partner har varit otrogen - är manlig, men det är inte helt klart om partnern, som har vissa problem med spriten och köper alldeles för många skor, är en man eller en kvinna. Boken lämnar även kärlekshistoriens öde öppet för läsarens tolkningar. Som alla goda kärlekshistorier är denna lika allmängiltig som unik: det är en omöjlighet att inte känna igen sig i berättelsen. Trots formens enkelhet är Liten parlör för älskande en uppfriskande mogen berättelse om två vuxna människor som försöker leva tillsammans....
Här kan ni läsa min recension: http://jenny.jennytranslation.com/2013/11/06/liten-parlor-for-alskande/
I små portioner av berättelser – i korta ögonblicksbilder – och genom en ordboks komposition får du ta del av kärlekshistorien mellan ‘jag’ och ‘du’ i David Levithans Liten parlör för älskade. Det är smärtsamt. Det är sorgfullt. Det är alldeles alldeles underbart. Det är livet.
Läs mer: http://litteraturkvalster.wordpress.com/2012/10/30/a-som-i-annorlunda/
Jag älskar den här boken. Den är så smart på så många sätt och förklarar ett kärleks-förhållande i delar, inte från början till slut. Att den har alla dessa ord och är som ett uppslagsverk är bara fantastiskt bra uppbyggt. Jag har skrattat så mycket under tiden jag läste och vill verkligen att folk ska läsa den här. Om man har varit i en kärleksrelation är den verkligen spot on. Rekommenderar varmt! Läs!