Lite mer än en kram

Melin, Mårten

| 2014

Flag from sv

13


"Har du kysst en tjej någon gång?" Det hade jag förstås inte. Inte så där på riktigt. Jag skakade på huvudet. Amanda tittade bort mot den stängda dörren, och sedan på mig. "Vill du prova? Du kan få kyssa mig om du vill." Tänk att man är tretton år och har en syrra som är femton. Tänk att syrran får en ny kompis, en nyinflyttad, snygg tjej från Stockholm. Tänk att dom börjar hänga hemma hos en, sitta vid köksbordet och dricka kaffe och kolla på film på kvällarna och sånt. Tänk att det sen plötsligt visar sig att den där tjejen, som är två år äldre, vill göra en massa grejer med en. Grejer man tidigare bara kunnat drömma om. Vad gör man då? På ett rakt och okonstlat sätt berättar Mårten Melin historien om trettonårige Manne och snart femtonåriga Amanda. Hur känns det egentligen när man gillar någon och hur är det, det där som alla pratar om? En rolig men samtidigt allvarlig berättelse som...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Caroline Johansson

2018-05-22

Betyg

Jättebra bok. Det var en tjejbok. Jag gillade denna bok jättebra.

I

Inger Jonsson

2015-11-17

Betyg

Antar att en del unga som inte har/har haft sexuella kontakter kan känna sig pressade att "prova på" bara för att de tror att det är onormalt att vänta.

Lotta Lettenström

2015-06-28

Betyg

Tonåringar som upptäcker sin sexualitet. Bra eftersom det handlar om en äldre tjej. Lite smågullig tyckte jag att den var.

Marianne Skoglund

2015-04-17

Betyg

Mårten Melin befäster sin position som vår nutida Hans-Eric Hellberg. Trettonårige Manne utforskar sex och känslor tillsammans med två år äldre Amanda. Kanske lite väl avancerat för Hcg-klassning, eller så är det jag som inte hänger med.