Lisey Debusher Landon förlorade sin man, Scott, för två år sedan, efter ett tjugofemårigt äktenskap av djup och ibland skrämmande intimitet. Scott var en prisbelönt bästsäljarförfattare och en mycket komplicerad man. När Lisey ska ordna upp papperna efter Scott, hittar hon en sorts skattjakt, en bool, som han kallar det. Med hjälp av denna tar Scott henne genom alla de viktiga händelserna i deras äktenskap, och Lisey förstår att det fanns ett ställe dit Scott gick ett ställe som både skrämde och helade honom, som kunde äta honom levande eller ge honom de idéer han behövde för att leva. Nu är det Liseys tur att möta Scotts demoner, Liseys tur att åka till Booya Moon. Det som börjar som en änkas ansträngning att gå igenom sin firade mans efterlämnade papper blir en resa nära döden in i det mörker han bebodde. Kanske är detta Kings mest personliga och mäktiga roman hittills, och...
2022-07-01
En liten annorlunda Stephen King-bok i mitt tycke, mer romantisk än vanligt (inte för att det är något fel på det). Delarna med huvudkaraktären Liseys syster står ut, och där ser man King i sitt esse. En spännande och bra bok. 3/5. Miguel
2011-12-26
Min första Stephen King-bok! Till en början seg, men sen himla spännande. Gillar stilen, så gissar på att jag kommer läsa fler King-böcker =)
2011-10-30
Jag blev verkligen besviken på denna bok eftersom jag nästintill slukat de flesta böckerna av King! Storyn är trist och väldigt rörig. Tycker inte om hans språk i boken.....
2011-07-25
Som ofta med King, ojämn kvalité i en och samma bok. Vissa avsnitt mysiga medan andra är för mig intetsägande. Dom sista 100s har jag sparat, men jag känner mig inte vidare sugen på att ta upp boken igen.
Dom läsvärda partierna är givetvis dom med Liseys psyksjuka syster. Då kommer lite av värmen fram som King är så bra på. Början av boken är fullkomligt överlägsen senare del.
Den här boken hade en nästan löjligt hög ingångströskel, vilket King förvisso ofta har - men den här gången var det värre än vanligt. När jag väl kommit in i den var det lite som att "komma hem" - för mig som läst mycket av King - men i efterhand är det inte en bok som lämnat några direkta spår.
2010-07-09
Känns segt att komma igång. Hållt på att läsa den ett par månader nu... kommer dock inte framåt...
Det här är boken som fick mig att inse att Stephen King helst skall läsas på engelska. Eftersom King är en ordvrängare går mycket av hans berättelser förlorade i översättningen. Vad blir "blood bool" på svenska - ingenting. Bool är ett, av King, konstruerat ord som anspelar på boh=bu och fool=lura. alltså en skrämmande luring, ja ni ser det går ju inte. Man har tydligen inte heller brytt sig om att försöka översätta det.
Berättelsen är en av Stephen Kings bästa, enligt mig. Spännande, skrämmande, övernaturlig utan att bli löjlig, vacker och med ett psykologiskt djup.
2010-02-24
Jag tyckte om den här boken! Jag tyckte om stället som kvinnan försvann till hela tiden. Spänningen var visserligen inte på topp, som med många av Kings andra böcker, men ändå en bok som gav avtryck.