Lisbet och Sambakungen är tillbaka! Det närmar sig jul och hela klassen längtar nästan ihjäl sig. Men varken Lisbet eller hennes kompis Hanin firar jul och vet hur man gör. Lisbet blir allt mer sugen på att få fira en Riktig jul. Problemet är bara att farmor Sambakungen hatar traditioner och vill göra allt på sitt eget sätt. Någon som däremot vet exakt hur julen bör firas är deras granne. Tyvärr är han en riktig surgubbe (och eventuellt också en kattnappare!). Hur ska Lisbet våga närma sig honom för att komma över hans expertkunskap?
2022-01-11
Först när jag lånade den så tyckte jag att den var bra men sen så tyckte jag att den började vara lång och tråkig så jag tycker om du vill ha en lång bok så kan du låna den och om du vill ha en bok som är lite svår att förstå med det saker som dem gör i boken .
Gustavs Bokhylla (finns på Ins
2021-11-13
Philip 9 år;
En ful jul är en jätterolig bok och jag skrattade mycket. Jag tycker också synd om Lisbet. Ibland är hennes farmor lite mycket annorlunda men hon är härlig också. Farmor tycker att julen firas tråkigt av andra och är inte så mycket för att fira jul. Lisbet och hennes kompis Hanin försöker förstå hur man firar jul. Farmor och Lisbet och Hanin gör roliga fulkort istället för julkort. Alla klasskamraterna får kort och de tycker att det är roligt men det är inga julkort. Jag tycker faktiskt att man kan få fira jul hur man vill och är julkort roligt då ska man skicka det. Lisbet har en granne som man tror är en surgubbe. Han är egentligen bara ensam. De blir kompisar. Lisbets lärare lär Lisbet en massa saker om julen och Lisbet bjuder in henne på julafton. Det är många fina och roliga bilder i boken. Läs boken. Ni kommer skratta mycket och kanske vill ni fira jul på annat sätt.
Gustav 11 år:
Alla böckerna om Lisbet är bra. Jag tycker att de är roliga fast böckerna kanske passar Philip bättre. Det är fina bilder och jag tycker att det är bra att Lisbet är annorlunda. Hon gör så att jag tänker att man kanske kan göra saker på andra sätt. De firar Juliafton också och det är roligt att fira i juli. Gör det!!!
Den här boken är lättläst och rolig men den är inte bara rolig. Lisbet verkar vilja vara vanlig och fira jul på traditionellt sätt. Det blir kanske inte riktigt så men det är en jul och jag tycker inte att den är ful.
AC (mamma):
Serien om Lisbet och hennes farmor Sambakungen är fantastiskt så har du inte läst LÄS!!! Det är annorlunda, roligt och bjuder in till samtal och många skratt.
En bok som passar jättebra för läsning i klassrummet och hemma men även för egen läsning. Det är dock fantastiskt att få skratta och skaka på huvudet tillsammans.
Texten är lite större och det är gott om färgglada och fina illustrationer.
Julen är speciell för många och det finns många som sitter ensamma på jul. Det är också många som inte firar jul och Emma Karinsdotter lyfter detta på ett så bra sätt. Det var fantastiskt att få läsa denna bok och jag tror att det blir vår december tradition framöver.