Lillsvart och den magiska pärlan

Elvaåriga Nelly vaknar tidigt på morgonen av att det bultar på dörren. I trädgården står en svart gris med glödande ögon. På trappan ligger en lapp med texten: RÄDDA MIG! Jag heter Lillsvart och behöver ett nytt hem. Grisen tillhör det mystiska syskonparet Emil och Janna. De berättar att deras gris har magiska egenskaper och påstår att Nelly är utvald, att hon och Lillsvart hör ihop. Därefter blir ingenting sig likt. Det är inte bara Lillsvart som är magisk utan även den glänsande pärlan Nelly hittar. Vilka är egentligen Emil och Janna? Hur kan de bo i ett hus som är nerbrunnet och inte längre finns? Frågorna hopar sig men några svar får hon inte av de hemlighetsfulla syskonen. Nelly förstår snart att det är fler som är intresserade av Lillsvart och att hennes eget liv är i fara.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bokdjungeln

2020-04-26

Betyg

Detta är en spännande bok som jag läste högt för bonusbarnen. Lagom läskig med ett bra flyt i handlingen. Att den passar 9-12åringar tror jag är helt rätt då den ändå innehåller lite mer än 200 sidor och är lite små läskig på sin ställen. Texten är lagom stor och språket lättsamt. En väldigt bra bok.

J

Betyg

Suggestiv, spännande & skickligt skriven!

Betyg

Spänningsromaner för bokslukaråldern som har lite övernaturliga teman brukar vara några av mina favoritböcker, fast jag är över trettio. De är ofta lättlästa och med ett oerhört driv, eftersom de inte brukar vara lika långa. Dessutom brukar de vara lagom läskiga för mig som är en väldigt lättskrämd individ.

Lillsvart och den magiska pärlan passar mig som handen i handsken. Jag gillar att det övernaturliga i det hela är en gris. Jag gillar flörten med folktron och den fakta som man som läsare ändå får till sig. Jag gillar det suggestiva och jag gillar att man faktiskt inte riktigt vet vem som går att lita på hela tiden, och vad som verkligen finns där på riktigt eller inte.

Att Nelly, som person, är en ganska lugn och osäker individ passar också ofta väldigt bra in i sådana här böcker. Hon är ändå oerhört modig som ger sig i kast med att följa med ett syskonpar och en gris som hon inte känner på äventyr och hur hon löser allting sen är också både snyggt och modigt. Slutet är väldigt fint och passar perfekt in i den här typen av bok.

Språket är bra, passar genren och är väldigt lättläst.