Det är 1920-tal i den amerikanska mellanvästern. En fyraårig flicka försvinner från farstubron till det slitna hus där de som kanske är flickans föräldrar, kanske bara hennes avlägsna släktingar, bor. Hos dem har hon inte ens haft ett namn. Den lilla flickan plockas upp av Doll, en hemlös kvinna, och får namnet Lila. Tillsammans driver de runt på vägarna och söker arbete för dagen. Många år senare kommer Lila till det lilla samhället Gilead. Vid ett häftigt regn tar hon skydd i kyrkan och möter där den gamle prästen och änkemannen John Ames. En osannolik, och för dem båda omtumlande kärlekshistoria tar sin början. Har du en Bokcirkel? Här hittar du Bokcirkelsfrågor att använda! "Detta är höstens stora roman.... Böcker du inte klarar dig utan. Absolut inte!" Corren "... man talar om tv-karaktärer som går rakt igenom...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

L

Lotta Strandberg

2017-01-23

Betyg

Otroligt seg och svår att ta sig genom. Fick genomgående lågt betyg av hela bokcirkeln. Visst en fin kärlekshistoria, men för mycket teologiskt filosoferande för min del.

Maria Nordström

2016-10-21

Betyg

Den vackraste kärlekshistoria jag läst. Lila växer upp på vägarna med den hemlösa kvinnan Doll som en gång bara tog henne med sig. Som vuxen och ensam söker Lila skydd för regnet i en kyrka och träffar pastor Ames. Han är en gammal och ensam man var hustru och barn dog för många år sedan. Där börjar deras kärlekshistoria. Läs den långsamt så dem varar länge.

Nina Gustafsson

2016-08-27

Betyg

Lite väl långsam för mig men läsvärd.

Anna Hedenstedt

2016-07-04

Betyg

En bok som växte fram. Den bjöd på både en fängslande historia och det där vemodet som jag kan älska i böcker.

Ann Simonsson

2016-06-15

Betyg

Orkade inte läsa klart.

A

Annica M

2016-04-25

Betyg

Jag hittade aldrig tråden i denna bok, slutade läsa efter halva...

Anders Börjesson

2016-01-30

Betyg

Barack Obamas favoritförfattare. Så efter att ha läst Lila av Marilynne Robinson tror jag att jag vet varför det är på det viset. Romanen kretsar inte bara kring Lila, låt oss kalla henne huvudpersonen, utan också om en mängd existentiella frågor invävda i bokens handling. Detta tycker inte jag tynger läsandet, det blir istället tvärtom.
Robinsons bok får högsta poäng av mig och det beror på flera saker. En av sakerna är själva historien, så fantastiskt berättad, som en mångfärgad väv med djärva mönster. Sen språket, det gnistrar om det.

Minna Matson

2015-11-15

Betyg

Nästan full pott och absolut topp 5 i år. Underbar, fin, varm, vardaglig. Med ett flytande språk. Lämnar mig med ett leende.

Engelska Väninnan

2015-10-26

Betyg

En KONSTig handling beskrivet på ett KONSTigt sätt.

Annika Olsson

2015-09-10

Betyg

Fantastisk...man bara lutar sig tillbaka och följer med. Den känns vemodig och även om den har en stillhet i sitt språk innehåller den så mycket. En läsupplevelse!!