En nervkittlande suggestiv spänningsroman av prisbelönta Lina Bengtsdotter, författare till ?Annabelle?. Efter ett desperat samtal från barndomsvännen Katja återvänder Vega till Silverbro, det lilla samhället hon lämnade för London tio år tidigare. Under uppväxten var de två oskiljaktiga, Katja med sin trasiga barndom och Vega med saknaden efter sin mamma. Men när Vega kommer hem till Silverbro är Katja spårlöst försvunnen och tankarna går oundvikligen till Katjas moster Sofia Lo, tonåringen som försvann för mer än trettio år sedan. Vad har hänt Katja? Har de två försvinnandena någonting gemensamt och kommer Vega hitta Katja i tid, eller riskerar deras mörka hemlighet att avslöjas?
Bokens handling är spännande och har verkligen potential med vänskap som tas upp igen efter många år, ett mörkt förflutet som kommer upp till ytan och ett försvinnande som har många liknelser med det gamla försvinnandet i orten. Kommer hemligheterna komma upp till ytan och kommer orten någonsin får reda på vad som egentligen hände med den unga tjej som mystiskt försvann?
Lina Bengtsdotter drar in läsaren direkt in i spänning och intriger med att hoppa direkt in i bokens handling från första sidan. Det tar inte lång tid innan man som läsare börjar få tycker för bokens karaktärer, som man får lära känna både i då - och nutid eftersom boken är uppdelad i två tidsperioder.
Uppdelningen mellan de olika tidsperioderna är lätta att följa med i och man får en liten känsla av att man växer upp tillsammans med karaktärerna vilket är trevligt.
Även om boken i sig är fiktion så är det ändå en del delar i boken som påverkar mig, utan att spoila för de som ännu inte läst boken så är det en del känsliga bitar kring barn och vuxna som tas upp och det påverkar mig alltid lite mer än jag trott. Däremot tycker jag att Bengtsdotter har tagit upp de olika ämnena på ett väldigt värdigt sätt utan att det blir för detaljerat eller nedtonat. Ett stort plus till författaren att hon lyckades med det.
Boken är välskriven med detaljerade kapitel och en handling som är intressant men efter att ha läst serien om Charlie Lager känns det lite överspelat för mig, tyvärr. Även om jag uppskattar en riktigt bra spänningsroman som denna bok ändå är så var det lite tjatigt att läsa om ännu ett försvinnande och dessutom en ung flickas försvinnande som Lina Bengtsdotters tidigare böcker också handlar om.
Överlag är boken en välskriven och detaljerad bok med mycket spänning, intriger och överraskningar. Många händelser i handlingen är väldigt oförutsägbara enligt mig och det är något jag uppskattar när jag läser spänningsromaner. Karaktärerna är intressanta och samspelar bra med varandra och spänningen finns helt klart med i boken, dock är det ändå något som gör att jag inte riktigt faller för boken. Det känns som att det är något som fattas, vad vet jag inte riktigt men jag var inte helt tillfredsställd efter att ha läst klart boken. Trots det så kunde jag inte lägga ifrån mig boken och var fast från första till sista sidan.
Lågorna av Lina Bengtsdotter är en spänningsroman som har spänningen i sig från första till sista sidan, med invecklade karaktärer och historier är det en bok som är svår att lägga ifrån sig. Kapitlen är intressanta och välskrivna, lätta att hänga med i trots att boken utspelas i två tidsperioder. Något är det dock som fattas för mig och jag känner mig inte helt tillfredsställd efter sista sidan. Trots det så kan jag rekommendera er att läsa denna bok, en bok som är fylld med spänning, intriger, familjehemligheter och en liten ort som bär på alldeles för många hemligheter.
Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Författaren Lina Bengtsdotter har tidigare skrivit tre stycken böcker i Gullspångserien: Annabelle, Francesca, och Beatrice. Jag har läst dom alla tre, och tyckt mycket om dom allihopa. Den här nya boken, Lågorna, är helt fristående från dom tidigare böckerna, och jag tyckte om den precis lika mycket som föregående böcker. Kanske till och med ännu lite mer. Boken grep verkligen tag i mig, och berörde mig. Fint beskrivna karaktärer, inte förutsägbar, lättläst, spännande, välskriven, ja, helt enkelt en mycket bra bok. Rekommenderar absolut boken, och ser mycket fram emot kommande böcker från författaren.