Löften och svek

London 1889: Det viktorianska London är en kontrasternas stad. Här lever de privilegierade sida vid sida med de fattiga. För James Falconer, som är uppvuxen under knappa förhållanden, har det dock alltid varit en stad full av möjligheter.Mot alla odds har han också lyckats. Nu har James Falconer en hög position inom det internationella företaget Malvern & Malvern, och framtiden ligger öppen. Men vägen dit har varit kantad av svek och bedrägerier och det dröjer inte länge förrän rivaliteten hårdnar mellan honom och Henry Malverns dotter och arvtagare, Alexis. När Falconer inleder en stormig kärleksaffär med dottern till en rysk immigrant blir det inledningen på en rad omvälvande händelser. Nu tvingas han fråga sig var hans lojalitet ligger - och han ställs inför sitt livs svåraste val.Andra boken i ny serie av Barbara Taylor Bradford - de historiska romanernas mästare."Det...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

3,5/5

James Lionel Falconer har arbetat hårt för att få en högt uppsatt position vid Londons mest prestigefulla handelsbolag och han arbetar i nära relation med ägaren mr Malvern. Speciellt eftersom Malverns arvtagerska, Alexis Malvern, har lämnat London och inte visar något som helst intresse av att komma tillbaka. James föreslår att företaget ska bygga en galleria i en av de stora nöjesstäderna men när de har kommit en bit på byggnationen, börjar det brinna och allt riskerar att förloras.

Löften och svek är den andra delen i serien Falconer, men jag skulle säga att det går bra att läsa dem fristående. Jag har inte läst första delen och det var ändå inte särskilt svårt att hänga med i vad som händer, vad som hänt innan och vem som är vem. Det finns ett gediget personregister, men det finns också ett galleri som förklarar vilka alla är i början av boken, om man skulle behöva det.

Jag tycker om James och Alexis som mer huvudpersoner, även om det kanske är James som tar över i det. Det enda jag kan störa mig lite på, och som drar ner betyget för min del, är att allt går så lätt. Oavsett vad James ställs inför kan han lösa det, godta, eller kommer förbi utan större problem. Den enda som har lite problem, är Alexis och det är inte heller något större problem utan mer något hon behöver komma över och det gör hon med lite hjälp. Så jag kanske hade förväntat mig lite mer ”problem” när det kommer till något som faktiskt är ganska enorma problem och hemligheter att komma över.

Språket är bra och Gunilla Mattssons översättning håller hög standard. Det är inte svårt att förstå att kärlekshistorier från slutet av 1800-talet är så populära och jag uppskattar att det faktiskt här är en man som är den som är annorlunda och lite utanför det han borde enligt andra.

J

Betyg

Fängslande, gripande och underhållande!