Levande död

Ressem, Mikael

| 2016

Del 1: Erik Sandström. Det är midsommarafton och en riktigt varm dag. Gävle är förvandlad till en vacker försommarstad. En ung kvinna hittas inlindad i en filt på en dammig trottoarkant. Hon har ett stickmärke i vänster armveck och minns inget från de två senaste dygnen. Ambulanssjuksköterskan Erik Sandström åker motvilligt dit för att hämta henne ? snabbt och utan vidare eftertanke avfärdar han henne som en hopplös missbrukare.Men det är något som inte stämmer. På sjukhuset upptäcker man skyhöga levervärden och spår av paracetamol i blodet, den verksamma substansen i flera vanliga smärtstillande mediciner. Kvinnan hämtas så småningom hem av sina anhöriga, men avlider kort därefter på grund av en förgiftad lever.Eriks vän, ordningspolisen Patrik Andréasson, kan inte släppa tanken på att någon kan ha fört bort den unga kvinnan och gett henne läkemedlet mot hennes vilja. När en...

Jan Banan

2024-07-29

Osannolik, simpel och förutsägbar med ett visst mått av spänning. Svag 3:a!

Mats Sigfridsson

2022-11-12

2,5

A H

2020-09-19

Ewa H

2018-11-18

Usch, så dåligt skrivet och så dåligt språk. Inte värd att läsa ut. Även korrekturfel på allra första sidan, sådant skämmer.

Johanna Åberg

2018-10-22

En bok som är spännande från början till slut!!!

Minna Matson

2018-09-29

Jag vill tycka om denna bok mer än jag gör då jag känner varenda gata och vrå i den innantill, men tyvärr. Delen på sjukhuset i Hudiksvall. dåtiden, håller högre klass än nutiden.

Jennifer Wiklund

2017-02-18

Älskar Mikaels deckarserie. Spännande, med lite ovanliga karaktärer. Ser fram emot fler böcker!

Monica Carlsson

2016-11-20

4+ får denna bok av mig. Den var utöver det vanliga tycker jag. Kanske lite väl mycket medicinska termer. Men spännande rakt igenom. Men slutet tyckte jag var lite abrupt.

Marina Pedersen

2016-10-29

Mycket medicin prat

Marina Pedersen

2016-10-29

Bra...mycket mediciner

Marc Moore

2016-04-30

Stundtals spännande men en rätt osannolik historia. Tycker karaktärerna är rätt stereotypa. Grabbigt skrivet och utan större känsla för språket. En snabbt läst och snabbt glömd historia