Letter to a Christian Nation

Harris, Sam

| 2006

Flag from en

54


In a thought-provoking and impassioned new study, the author of The End of Faith continues his battle against rigid adherence to the Christian religious literalism that is transforming America, refuting the essential beliefs, tenets, and certainties of fundamentalist Christianity in terms of sexual morality, intelligent design, and other key topics. Reprint. 125,000 first printing.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Linus R

2012-11-21

Betyg

Harris är väldigt bra på att belysa dumheterna, fånerierna, motsägelserna och absurditeterna i religioner, kristendom och Bibeln i synnerhet. När han kritiserar sk liberala kristna och den politiska korrektheten i Europas sekulära samhällen tar han som exempel att det är snart bara högerextrema och fascister som vågar kritisera bla islam. Mycket sorgligt men sant.
För övrigt är Harris som vetenskapsman (inom en verklig, vetenskaplig genre) alltid noggrann och korrekt med sina källor.

Henrik R.

2010-12-15

Betyg

Den här boken vänder sig till en - i Sverige ganska fundamentalistisk, i USA ganska genomsnittlig (verkar det som) - kristen och därmed inte till mig. Hursomhaver gillar jag Harris skärpa och konsekventa stil.

Jakob Bengtsson

2010-02-07

Betyg

Här snackar vi ju en man som inte ens har hört talas om begreppet källkritik. Passar förmodligen den delen av landet sverige som tror på zeitgeist. Skrämmande att humanisterna ger ut en bok som i sista kapitlet talar om att de europeiska faschisterna är dem enda som talar sanning om hotet från islam.