Leona : tärningen är kastad

Rogneby, Jenny

| 2014

Flag from sv

270


Provläs den dramatiska inledningen här >> Sju år och bankrånare LEONA - Tärningen är kastad är den första boken om Leona, en kriminalroman om att våga bryta normer, livsval och skamlös brottslighet i ett regntungt, ruggigt Stockholm. En sjuårig flicka går naken och blodig mitt på blanka förmiddagen in på en bank i centrala Stockholm och lyckas få med sig ett miljonbelopp därifrån. Det osedvanliga rånet väcker snabbt stort uppseende. Den unga Leona Lindberg, brottsutredare vid Roteln för Grova Brott vid Citypolisen, får ärendet på sitt bord. Utredningen innehåller en rad märkliga omständigheter och spåren visar sig så småningom leda åt ett oväntat håll.   Leona är erkänd för sin yrkesskicklighet och samtidigt en udda fågel inom poliskåren, en kontroversiell outsider och ensamvarg som...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mats Sigfridsson

2021-06-07

Betyg

Lite för otrolig historia för att tas på allvar. Dessutom en huvudrollsinnehavare som är polis och mördare och som man ska ha sympati för? Viss spänning finns det trots allt.

M

Mats Sigfridsson

2021-06-07

Betyg

Lite för otrolig historia för att tas på allvar. Dessutom en huvudrollsinnehavare som är polis och mördare och som man ska ha sympati för? Viss spänning finns det trots allt.

Jan Banan

2021-03-27

Betyg

Bra underhållning och bättre än den första boken i serien om Leona. Trots att den har en mängd logiska luckor och förenklanden är den läsvärd.

Josefin

2020-01-15

Betyg

Tyckte första halvan var lite seg men sen lossnade det lite.

J

Johanna Åberg

2019-05-06

Betyg

En fantastiskt bra bok som är spännande från första till sista sidan!! En riktig bladvändare!!! Längtar efter att läsa de följande böckerna om Leona!!

Bokslukerskan 93

2019-01-18

Betyg

Jag är ingen deckarfantast, men den här gillade jag! Enkel att läsa och den håller dig i ett fast grepp från början till slutet. En av de bästa deckarna som finns ute nu!

Bokslukerskan 93

2019-01-18

Betyg

Annorlunda deckare! En polis tipsar kriminella hur dom ska komma undan med brottslighet. Min pojkvän älskade den, haha.

J

Jeanette Eriksson

2018-08-15

Betyg

känns nytt och jag gillar den, spännande lite annorlunda lättsam - den har en stark tjej, som jag gilllar, udda. Även sroryn är udda, inte som andra med samma tugg o samma språkbruk. Kul hitta en ny författarinna.

E

Ewa H

2017-10-04

Betyg

Ogillar i högsta grad att huvudpersonen är en polis som grovt missbrukar sitt uppdrag. Kan ändå inte komma ifrån att det är mycket spännande att följa brottslingarnas eskapader, även om "lektionerna" blir rätt tråkiga. Upplösningen är ett stort antiklimax. En stor del av boken är dock i bladvändarstil varför det blir en trea

Minna Matson

2017-08-11

Betyg

Jag tycker nog att bok 2 i serien är snäppet bättre än den första. Även om lektionerna till de kriminella blir lätt långdragna så är den spännande och helt okej.

Minna Matson

2017-08-01

Betyg

Jag gillar verkligen inte Leona, och är inte överdrivet förtjust i boken heller. Men visst når den upp till en trea pga storyn.

K

Karolina Jonsson

2017-06-24

Betyg

Boken börjar olidligt spännande med flickan som på minst sagt ett ovanligt sätt rånar en bank. Sedan får vi lära känna huvudkaraktären Leona och jag fattar snabbt tycke för henne, äntligen en karaktär som går utanför normen i personlighet. Uppfriskande! Hon är spännande, skicklig och otroligt smart. Jag kan inte sätta fingret på vad det är, men Jennys miljö- och personbeskrivningar är ovanligt bra vilket gör att jag känner mig väldigt närvarande i händelserna, som om jag var där. Det är en stor anledning till att jag näst intill sträckläser boken. Under de sista sidorna är jag helt uppslukad, mina ögon bokstavligen flyger fram över sidorna. Vilken fantastisk debut!
- jonssonsbookworld.blogg.se

Anneli Johansson

2017-01-31

Betyg

Ointressant och tråkigt slut.

Erica S

2017-01-01

Betyg

inte lika bra som föregående

Helena Nilsson

2016-10-04

Betyg

Bästa jag läst på länge!!!

Thommy Stenström

2016-08-21

Betyg

En återigen mycket bra bok om polisen Leona som inte är någon vanlig polis

Men ett litet tips:
Läs första boken Tärningen Är Kastad först

För då får du lättare att hänga med i handlingen

Linda Svensson

2016-08-16

Betyg

Uselt språk och story full av logiska luckor.

Betyg

Jag är förvånad och besviken, trodde verkligen det här skulle vara en riktigt bra deckare. Rogneby har fått mycket uppmärksamhet och boken har sålts till utlandet och jag hoppades innerligt att det berodde på att hon skrivit en osedvanligt bra deckare och inte bara på att hon har ett spännande yrke och är väldigt snygg. Nu när jag läst boken är jag skeptisk. Recensenter har skrivit att den är annorlunda, spännande och innehåller många tvister, att historien byter skepnad flera gånger och gör läsaren förvånad. Den första tvisten (som faktiskt är både annorlunda och riktigt bra) kommer en fjärdedel in i boken. Men sedan tuggar berättelsen på 200 sidor i samma spår och jag väntar hela tiden och försöker gissa vad det är som ska vända historien nästa gång. Men det kommer inget förrän den sista vändningen just i slutet och då är den så tydligt planterad att man inte blir ett dugg förvånad. Boken har alltså exakt samma upplägg som alla deckare. Dessutom är den tämligen torftigt skriven. När jag läst färdigt är det fortfarande några trådar som inte fått någon förklaring eller som inte hänger ihop. Jag har läst många deckare som är bättre, och en del som är sämre också, så den får en tvåa.

J

Betyg

Galet spännande, fängslande och skickligt skriven!!!

E

Evelina Austen

2016-07-08

Betyg

Hade stora förväntningar på den här boken eftersom den varit så hypad, men helt ärligt så förstår jag inte hypen!?
Krimböcker brukar kanske inte vara några språkliga mästerverk men de brukar ändå ha något som gör att man vill läsa vidare. Men Inte den här. Helt ärligt så kämpar jag mig igenom boken och den känns riktigt seg. och faktiskt lite tråkig :(
Avskyr karaktären Leona och kan inte riktigt få ett grepp om hennes person. Först tänkte jag att hon var lite Saga Noren-aktig. Men hon är för korkad för det och dessutom rätt igenom egoistisk.
Kommer inte läsa någon fortsättning.

Anna Johansson

2016-06-13

Betyg

Måste säga att denna bok, nummer två i serien, är snäppet vassare än den först boken. Spänningen är på topp och vi får lära känna Leona ännu bättre. Stark 3:a i betyg.

M

Maria W

2016-05-06

Betyg

Jenny är troligen en bra kriminolog och sångerska men författare är hon inte i mina ögon tyvärr. Språket är platt och storyn löjligt overklig med massor luckor som aldrig följs upp... Noll i betyg.

Britt-Marie Kullin

2016-04-28

Betyg

LEONA ? Alla medel tillåtna, är den andra delen i en planerad serie om polisen Leona. Den första boken i serien, LEONA ? Tärningen är kastad, läste jag förra sommaren, och här är en länk till min recension av den boken.

Jag tyckte om den första boken, och jag tyckte lika mycket om den här andra boken.

Författaren är själv kriminolog och brottsutredare, så hon är ju väl insatt i det hon skriver.

Och jag ser definitivt fram emot nästa bok i serien.

Rekommenderas absolut till alla som gillar svenska kriminalromaner. Men läs helst den förra boken först.

L

Lilla My

2016-01-27

Betyg

En av de sämsta böcker jag läst. Vilken besvikelse efter alla lovord!

Britt-Marie Kullin

2015-07-26

Betyg

(Den här boken var en av dom tretton böcker som jag läste under mina två semesterveckor i Turkiet. Skriver lite kortare och enklare omdömen på dessa böcker, mot vad jag brukar göra på dom recensionsböckerna som jag vanligtvis läser.)

En mycket bra skriven deckare. Gillade verkligen den här boken. Den var inte riktigt som jag trodde från början, och det är alltid kul när det är lite oförutsägbart. Ser verkligen fram emot fler böcker om Leona.

Rekommenderas absolut.

E

Ewa H

2015-07-18

Betyg

Njaä, den är ju inte dåligt skriven, men... Hela intrigen strider mot min tankevärld så jag får svårt att ta till mig detta.

Pernilla Nilsson

2015-07-01

Betyg

En märklig historia som inte fångade mig alls. Den kändes vid flera tillfällen helt omöjlig att få ihop rent verklighetsmässigt.
Jag funderade många gånger på att sluta lyssna på den, och så här i efterhand hade det inte varit någon större förlust. En svag 2

Kim M. Kimselius

2015-02-09

Betyg

Det här var en bok som överraskade och tog mig med storm. Redan efter första raden var jag fast och sträckläste boken. En mycket annorlunda bok, om ett annorlunda brott och en annorlunda människa.

Leona är polis. Efter psykisk misshandel i sin barndom har hon svårt att uppföra sig som andra. Men hon lär sig hur man ska visa känslor, även om hon inte känner dem.

En sjuårig flicka går naken och blodig in på en bank i Stockholm och lyckas få med sig ett miljonbelopp därifrån. Rånet väcker stort uppseende. Den unga Leona Lindberg, brottsutredare vid Roteln för Grova Brott vid Citypolisen, får ta hand om ärendet.

Det är nu det börjar bli riktigt ruggigt, för här gör boken en helomvändning och allt blir helt annorlunda mot vad jag har tänkt.

Det är svårt att lista ut vad som ska hända härnäst och slutet hade jag absolut inte förväntat mig. Blev så glad när jag såg att det kommer ännu en bok om Leona. Jag vill verkligen läsa mer om henne och fler böcker av författaren. Bra personskildringar och bra beskrivning av känslor.

Det här är en bok jag tycker du ska läsa om du tycker om spänning, den är inte för läskig, bara otroligt spännande. Läs den!

Kim M. Kimselius

2015-02-09

Betyg

Det här var en bok som överraskade och tog mig med storm. Redan efter första raden var jag fast och sträckläste boken. En mycket annorlunda bok, om ett annorlunda brott och en annorlunda människa.

Leona är polis. Efter psykisk misshandel i sin barndom har hon svårt att uppföra sig som andra. Men hon lär sig hur man ska visa känslor, även om hon inte känner dem.

En sjuårig flicka går naken och blodig in på en bank i Stockholm och lyckas få med sig ett miljonbelopp därifrån. Rånet väcker stort uppseende. Den unga Leona Lindberg, brottsutredare vid Roteln för Grova Brott vid Citypolisen, får ta hand om ärendet.

Det är nu det börjar bli riktigt ruggigt, för här gör boken en helomvändning och allt blir helt annorlunda mot vad jag har tänkt.

Det är svårt att lista ut vad som ska hända härnäst och slutet hade jag absolut inte förväntat mig. Blev så glad när jag såg att det kommer ännu en bok om Leona. Jag vill verkligen läsa mer om henne och fler böcker av författaren. Bra personskildringar och bra beskrivning av känslor.

Det här är en bok jag tycker du ska läsa om du tycker om spänning, den är inte för läskig, bara otroligt spännande. Läs den!

E H

2014-12-15

Betyg

En annorlunda och spännande historia. Den var lättläst och av någon underlig anledning höll jag på buset denna gång. Ser verkligen fram emot nästa bok i denna serie.

Jasmina <3

2014-11-30

Betyg

Den här Deckaren var mycket bra tycker jag så denna kan jag allt rekommendera till er andra

Helén Lundström

2014-11-21

Betyg

Detta är en bok fylld med tvära kast hit och dit. Ena stunden är man övertygad om vem som är elak för att i nästa sekund tvingas kasta om alla sina tankar. Historien är stark oh håller läsarna på tårna genom hela berättelsen.

Thommy Stenström

2014-11-20

Betyg

En mycket bra och framförallt annorlunda bok.

Man har en tanke när man börjar läsa om att det är en vanlig deckare. Det är det ju visserligen. Men förutom allt spännande som sker. Så innehåller den en oväntad tvist som inte finns fullt ut i andra böcker.

Blommiga Barbro

2014-10-31

Betyg

Nej, nu har jag fått nog! Jag har lyssnat på nästan hela boken, men nu får det räcka! Boken börjar ganska bra, men snart går det utför. Dessutom kan jag nog knappast känna mer förakt för huvudkaraktären, Leona än vad som är möjligt. En psykiskt sjuk besserwisser som författaren av någon anledning vill att man ska tycka synd om? Det kan jag inte göra! Uppläsaren Mirja Turestedt är även hon alldeles för aggressiv för min smak. Jag tror inte att jag kommer följa den här serien i fortsättningen!

Anna Johansson

2014-10-26

Betyg

Når precis upp till en fyra i betyg. Bra fart och handling i boken. Man får dock ingen vidare kontakt med Leona, vilket gör att hon upplevs som rätt platt. Men vill ändå fortsätta på serien när de andra böckerna kommer ut.

M

Mathilda Wikholm

2014-10-14

Betyg

Bra i början men sen försvann storyn tyvärr

Eva Jacobson

2014-10-05

Betyg

Lättläst och enkel. MYCKET speciell och annorlunda huvudkaraktär. Helt otrolig historia. Vill nog veta hur det går. Får vänta till nästa bok. Smart drag av författaren att upplösningen kommer i nästa bok.

Kristina Wiklundh

2014-08-17

Betyg

Ovanlig kriminalhistoria. Bra debut.

Jennifer Tydén

2014-08-03

Betyg

Riktigt spännande fast lite för osannolik tyvärr.

Jan-Eric Boo

2014-07-31

Betyg

Välskriven och spännande. En bladvändare trots att historien ju längre in i boken man kommer blir alltmer osannolik.

P

Peter Widgren

2014-07-22

Betyg

Bästa kriminalromanen på länge. Den här författaren kan verkligen polisarbetet o kan dessutom skriva med spänning o lite twist! Väntar på fler böcker från henne.

Annika Olsson

2014-07-19

Betyg

Boken är bra och spännande. Men jag kan inte tycka om Leona. Kanske att man lär känna henne bättre i nästa bok.