Leben im Eis - Arktis in Gefahr

Granath, Fredrik

| 2007

Flag from de

Dieses Buch erzählt in einer hinreißenden Bildergeschichte von den Wundern des Lebens in der eisigen Welt der Arktis. Wenn nach monatelanger Finsternis die Sonne sich erstmals wieder hinter dem Horizont sehen lässt, mit der Schneeschmelze zarte Gewächse aufblühen und die Bären mit ihren Kleinen in der ersehnten Sonne spielen, dann lassen uns die effektvollen Bilder das Wunder dieser unberührten Natur miterleben. Hier sehen wir eine Welt, die uns gefangen nimmt und unsere Emotionen weckt - umso schwerer fällt die Einsicht, dass dieser einmalige Lebensraum von der Klimaerwärmung mehr als je gefährdet ist.

karin erlandsson

2009-12-28

En Sagolik bok som man blir förtrollad av....otroligt Vackra Foton.. En Värd av is som vi alla skall hjälpas åt att vara rädda om.. och förstå att detta är ALLVARLIGT !

Stein Hansen

2009-04-26

En helt bedårande vacker fotobok om livet och döden i Arktis. Vi får följa isbjörnens kamp i en värld av is, se nyfödda sälungar, rävar, valar och allt det andra fascinerande djurlivet där uppe i norr. Allting är inramat av den stora frusna arktiska oceanen, klippiga berg och mäktiga glaciärer. Framförallt bilderna av djurlivet, och då tänker jag främst på den livsfarliga isbjörnen, har en unik närhet och närvaro som jag aldrig sett tidigare. Det är både en oerhört vacker bok och en skrämmande berättelse om en värld som håller på att smälta. Sista kapitlet handlar om författarnas arbete i fält, "behind the scenes". De har arbetat i 5 år med denna bok, och både Skinnarmo och Kropp ligger i lä där skulle jag säga. Vilka äventyr! Författarna, Mireille de la Lez och Fredrik Granath är svenska. Jag läste en intervju med dem i DN. Boken har tydligen tagit världen med storm, och nu givits ut i 15 länder. De jobbar nu för National Geographic.