LCHF för vegetarianer

Det här är en kokbok för vegetarianer som äter LCHF eller är nyfika på sådan kost.Katarina och Pauline, författarna till boken, äter LCHF-kost sedan många år och är bland annat aktiva vid den stora LCHF-sajten Kolhydrater i Fokus, där de är kända som Greensis och Raring. Katarina har tidigare skrivit kokboken LCHF till vardags ihop med sin man Per och Pauline driver matsajten Raringens (i huvudsak) vegetariska LCHF.Den här kokboken avser inte att vara den slutgiltiga lösningen, utan en idébas och en bred introduktion till vegetarisk LCHF-kost. Recepten är klassade utifrån vegan, ovo, lakto, och lakto-ovo. Alla recept är kolhydratberäknade per portion.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Vill du ha lite tips om vegetarisk mat så? Den ena författaren av denna bok, Katarina Wikholm, känner jag väl så jag ger inte denna bok ett betyg, men jag vill verkligen som sagt tipsa om den. Det här är en helt nyutkommen bok och jag tycker det här är en kul idé. Jag är inte vegetarian, men jag har börjat äta mer och mer vegetariskt, åtminstone en gång i veckan. Den här boken är superbra också om du ska bjuda på middag när någon är vegetarian, för det är mycket goda recept som du utan att skämmas kan bjuda hela sällskapet på. Den snyggaste maträtten var ”Färstarte med zucchinitäcke”, där man hyvlade zucchinin med en osthyvel och sedan ovanpå (innan man körde in den i ugnen) flätade remsorna!

Till förrätt gjorde jag ”Brietårta med valnötter”, den räcker till många. Det blev väldigt gott. Den andra förrätten jag provade avokado med ägg och romsås. Då var det inte ”vanlig” kaviar utan tångkaviar, som är helt vegetarisk och görs på havstång. Den är väldigt salt, men jag tycker det är godare än fiskrom. Tzatzikin var supergod, man kan doppa chips i den (fast det är ju inte LCHF).
http://bookiecookiez.wordpress.com/2012/06/06/lchf-for-vegetarianer-av-pauline-demetriades-katarina-wikholm/
Till efterrätt testade vi morotskakan och chokladmoussen. Morotskakan smakade inte som morotskaka man köper på café, lite mer ”sockerkakigt” kanske, men gott ändå. Det tog låååång tid att göra, morötterna ska kokas i en timme. Chokladmoussen var supergod, det är Bailey´s i den, vilket jag ”råkade” ha hemma … Egentligen ska man lägga upp den fint i små skålar, men det har inte jag så jag gjorde en stor skål (se bilderna).

En eloge till författarna för att recepten var smart gjorda efter förpackningarna, i alla recepten jag provade så skulle man ha t ex 300 g corn (en förpackning), 2 dl crème fraiche (en förpackning), havstång 75 g (en förpackning) osv. Författarna verkade ha tänkt ordentligt, i en del kokböcker tar man bara lite av olika ingredienser och sedan efteråt har man miljoner grejer över som man inte kan använda i några vettiga kombinationer. Alla recepten är väl tilltagna, så jag har mat över som jag nu kommer att äta i flera dagar framöver …