
Lavendel på ÖsterlenLavandula. Lavendel. Få växtnamn väcker så många minnen och känslor. Nätterna i mormors gästsäng mellan manglade lavendeldoftande lakan. Trädgårdsgången vid den lilla stugan när lavendelhäcken stod i full blom. Tvålen du köpte på semestern skänkte dig väldoft långt ut på höstkanten och smaken av skorporna med nyplockade lavendelblommor du bakade och njöt av i bersån dröjde sig kvar länge.Lavendelns själ ? egenskaper som doft, förmåga att läka och på andra sätt påverkar oss ? finns i den eteriska oljan. Den finns framför allt i blomfodret, den lila blomhållaren som finns kvar när kronbladen vissnat och fallit av och som vi lite slarvigt kallar lavendelblomman.Eva Olsson förmedlar kunskap, lust och glädje, värme och harmoni i sin andra bok ? om lavendel. Historia, odlings- och skörderåd, pyssel för kropp och själ och recept med lavendel som smaksättare ? allt detta kan njutas...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok