Last Night in Twisted River

Irving, John

| 2009

Flag from en

64


In 1954, in the cookhouse of a logging and sawmill settlement in northern New Hampshire, an anxious twelve-year-old boy mistakes the local constable's girlfriend for a bear. Both the twelve-year-old and his father become fugitives, forced to run from Coos County-to Boston, to southern Vermont, to Toronto-pursued by the implacable constable. Their lone protector is a fiercely libertarian logger, once a river driver, who befriends them. In a story spanning five decades, Last Night in Twisted River-John Irving's twelfth novel-depicts the recent half-century in the United States as "a living replica of Coos County, where lethal hatreds were generally permitted to run their course." From the novel's taut opening sentence-"The young Canadian, who could not have been more than fifteen, had hesitated too long"-to its elegiac final chapter, Last Night in Twisted River is written with the historical...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2019-03-13

Betyg

Det tog rekordlång tid för mig att läsa ut denna bok men det var en fröjd hela vägen. Boken är så spännande, rolig, smärtsam och djup att den krävde att bli läst omsorgsfullt. Det är en bok om framför allt faderskärlek men även kärlek mellan män. En bok om okonventionell kärlek och mellanmänskliga bekymmer. Och en inte helt obetydlig del var också kärleken till mat.

E

Ewa H

2014-08-27

Betyg

En bisarr men underbar historia!

Engelska Väninnan

2012-02-03

Betyg

Nu ger jag upp tanken på att någonsin läsa ut boken. Första delen var väl OK, men jag tycker inte att hans prosakonst håller i längden.

Michael X

2011-11-01

Betyg

Det börjar med en berättelse i skogshuggarmiljö som får en vändning som bär på sig gamle Irvings fallenhet för sex och det groteska... och blir snart uppslukad av någon sorts "krimi"... Dock får den en höjdpunkt då vi får reda på hur den blivande författaren gjort litteratur av sina upplevelser under unga år - men detta blir tyvärr avklarat för snabbt...

Språket är bra, men ibland går på tomgång... Det hela stannar vid en 3:a.

Ola Janåker

2011-08-02

Betyg

Story som håller hela vägen med karaktärer som det är lätt att tycka om ( de flesta i alla fall...). För den som är svag för metalitteratur finns en del att hämta också.

L

Lotta Strandberg

2011-06-23

Betyg

Som vanligt ett myller av personer som kommer in och ut ur huvudpersonerna Danny coh hans pappa "Kockis" liv. Härlig humor, massor av mat, absurda vändningar. Lite segt emmellanåt dock, kunde varit 200 sidor kortare. Började läsa boken på engelska men kände snabbt att jag missade en hel del av det härliga språket, borde ju vara tvärtom kan man tycka..

Petra Hansson

2011-05-03

Betyg

Inte Irvings bästa men ändå helt underbar. Karaktärerna är så levande att det är svårt att tänka sig att de är påhittade.

Karin D

2011-03-22

Betyg

En verkligen verkligen bra bok där handlingen spänner över generationer och tvivel blandas med kärlek; hopp med förtvivlan och där flykt är ett återkommande tema. För egen del var det ett misstag att köpa den på engelska, för även om jag är rätt bra på engelska och jobbar på det språket varje dag, innehåller John Irvings fantastiska språk mer liknelser, idiom och slang än jag klarar av. Därför tog det ett bra tag att plöja de 600 sidorna (pocketen såg nog så behändig och oskyldig ut, men bladen var jättetunna och texten ganska liten).

Elisabeth Karlberg

2011-03-17

Betyg

Ytterligare en mycket fängslande roman av John Irving.En intressant och roande läsning om tre generationers män i Nordamerika under mitten och slutet av 1900-talet. För mig en riktig feel-good bok.