Las Cenizas De Angela

Jennie Carlander

2020-07-21

Anki Hedberg

2018-04-04

Historisk roman med extra allt

Zack Simone

2016-06-17

Jovialiskt medryckande med humor om barndom i tragisk misr.

Klinga

2014-03-21

Frfattarens liv frn fdseln i Amerika till Limerick och tillbaka till Amerika som nittonring. Det brjar bra och jag strcklser men en bit efter hlften av boken minskar entusiasmen rejlt. Det r omtagningar och allt blir s typiskt irlndskt anekdotiskt och det mal p i samma tonlge och med likartade berttelser staplade p varandra. Blandade knslor infr boken.

S

Sara Frimodig

2013-09-23

Gillade inte riktigt sttet den var skriven p, men historien var onekligen rolig/intressant!

Sandra Sjstedt

2012-05-19

Bra bok.

Maria Jnsson

2012-05-19

Trkig och lngsam. Tog mig genom den p ren vilja.

En underbar berttelse om en liten pojkes liv och drmmar. Underbar! Blir nstan trgd nr jag tnker p den, trots att det var lngesen jag lste den.

Josefine Ejebjrk

2011-09-16

Vackert skriven bok som griper tag i en och tvingar en att reflektera ver misren.

U

Ulrica Sandell

2011-04-06

Jttebra!!

Carola Abrahamsson

2010-12-14

En vldigt bra och gripande bok.

I

Ingela Jakobsson

2010-10-11

En riktigt bra bok fr mig som tycker om sjlvbiografier. En bok att tipsa om...

Aniko Ja

2010-08-22

Grt och skratt som fastnar i halsen om vartannat.

En mycket bra bok om ett fantastiskt livsde. Se ven filmen med bla den duktige skdespelaren Robert Carlyle.

harriet karlsson

2010-03-09

Bra men nstan fr mycket om allting.

Annicka Olsson

2010-02-27

En favorit .Mycket viktig bok att lsa d vi lever i ett verfld

Anna Sandstedt

2010-02-12

MacCourt skriver s bra om sin sorgliga uppvxt men nd med glimten i gat.

S

Sofia Johansson

2010-02-11

Tnk att kunna beskriva en s sorglig uppvxt med s mycket humor!

Boken var s sorgsen och gr att jag inte tyckte om den. Den gav mig tungsinne!

Lena Larsson

2010-02-03

En favorit. Hans dialog i bckerna r knivskarp. Han berttar om sin elndiga barndom p ett humoristiskt och medryckande stt. Underbar.

Adrien Combier Hogg

2010-01-06

I brjan sls jag av misren McCourt mlar upp och tar ltt in den som bde uppseendevckande och intressant. Efter cirka 200 sidor r intresset borta... Misr varvas med rtt komiska historier i stndigt terkommande cykler. I slutndan blir jag uttrkad och less och leker flera gnger med tanken att sluta lsa boken innan slutet. Tyvrr visar sig slutet inte vrt mdan - det r rtt plumpt och otillfredsstllande. Boken lmnar mina hnder utan att ha lmnat ngot avtryck i mig; jag knner mig oberrd.

Sofia kerberg

2009-08-08

Nr man lser denna bok r det svrt att ta till sig att den faktiskt utspelar sig i Vstereuropa under 1900-talet -- misren r verkligen total. Fin och nra, men vldigt deskriptiv och nyktert kostaterande, skildring av hur det r att vxa upp i fattigdom med en supande far och katolska kyrkan som hela tiden hnger ver axeln p en. Trodde dock att jag skulle tycka mer om den efter att ha sett filmen -- Robert Carlyle har blivit en betydligt sympatiskare Malachy.

Lyssnade p en upplsning av McCourt sjlv, vilket naturligtvis var ett stort plus men sprket i sig jobbade en hel del med upprepningar som i och fr sig tycks kunna ha en viss grund i bde skolsystemet och skert ocks den katolska liturgin men som jag inte fastnade s mycket fr.

Nina Nykvist

2009-07-12

Ja, riktigt ruggigt.

Johanna Falkered

2009-07-01

S kallt, s rtt, s hungtigt, s hemskt. S bra!