Lappskatteland : en familjesaga

Wennström, Annica

| 2006

Flag from sv

47


En ung kvinna finner nötta men vackert vävda skoband i en ask på sin mors vind. Hennes mamma, som aldrig velat kännas vid sitt samiska ursprung, förnekar att hon vet varifrån banden kommer, men kvinnan känner att de bär på en historia och börjar nysta i sin släkts förflutna. Lappskatteland är en släktkrönika och kärlekshistoria som spänner från 1860-tal till nutid - en ovanligt driven debut. På ett vackert och avskalat språk berättar Annica Wennström om fyra generationer kvinnor med starka band mellan sig, men också en förnekelsens historia som gör det omöjligt för dem att nå varandra, och att förlåta. Annica Wennström, född 1966 i Örnsköldsvik och uppväxt i Holmsund, Västerbotten, trollbands redan som liten av berättandets magi. Hon är journalist och har tillsammans med Maria Herngren och Eva Swedenmark skrivit fem deckare för vuxna och fyra för ungdomar under pseudonymen...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Mariann Winge

2016-02-26

Betyg

Lappskatteland - En familjesaga. Jaget söker sina samiska rötter. Hennes morfars mormor lämnar kåtan efter att ha blivit våldtagen och gravid. Hennes barn och barnbarn blir svarthåriga och blåögda och retas för "lappjävlar" och förnekar sitt ursprung.

Jasmina <3

2015-01-05

Betyg

Helt okej men sååå seg tyvärr

Elisabeth E

2013-03-29

Betyg

Väldigt intressant men stundtals svår att hänga med i.

Monika Häägg

2010-10-10

Betyg

Skulle önska att det fanns lite betygssteg mellan 4:a och 5:a. T.ex. 4,1 o.s.v. Den här boken känns som att jag skulle vilja ge den lite mer men ändå inte en 5:a eftersom det är ytterst få gånger jag sätter högsta betyg.
En bra roman! Väl värd att läsas.

A Bookaholic Swede

2009-06-17

Betyg

Spännande i början, men sedan blev den segare och segare...