Långt farväl

Chandler, Raymond

| 1982

Flag from sv

132


En storgangster med sträng hederskodex, en polis utan skrupler, en stenhård finansfurste, en chaufför som citerar modern lyrik, flera mystiska och hårtslående herrar och åtskilliga ytterst dekorativa damer, med den oförglömliga Linda Loring i spetsen - dessa är några av de bekantskaper privatdetektiv Philip Marlowe gör i denna prisbelönade hårdkokta kriminalroman. Längs med Kaliforniens miljonärsbeströdda kustland, från fängelse till paradvillor, från skumma syltor till eleganta lyxrestauranger, leder Marlowes spännande spaningar på jakt efter den eller dem som mördade den försvunne flygaren Terry Lennox glödande femme fatale till hustru, Sylvia. Långt farväl är en roman som i fin förening av litterär kvalitet och stark spänning fränt kritiserar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

T

Toste Rydbeck

2016-08-05

Betyg

Stenhård noirdeckare med litterära kvaliteter

E

Ewa H

2016-02-25

Betyg

Den här typen av deckare lockar mig inte riktigt. Snillrika hårdkokta dialoger men det blir tradigt i längden. Och förstås snillrik intrig men spänningen lyser med sin frånvaro.

T

Tom Eriksson

2011-07-29

Betyg

Detta är en mycket bra bok om en vänskap (som är illusorisk? missbrukas?). Det har sagts många gånger förut och jag kan bara säga det en gång till.