Långkok

Linder, Jens

| 2007

Flag from sv

22


Långkok finns tillgänglig i nyutgåva (2013) Spadet sjuder försiktigt. Undan för undan bryter värmen ner köttets motspänstighet och smakerna mognar. Efter ett par timmar i den heta vätskan faller köttbitarna nästan isär. Buljongen smakar fylligt och milt, mättad med smakämnen som köttet släppt ifrån sig. Tiden har gjort det möjligt. Långkok passar den moderna människan. Inte bara för att rätter som kalops, dillkött, boeuf bourguignon och texas chili är mustiga och rika och gör att man mår bra, utan också för att de i själva verket kräver så lite tid. Medan grytan puttrar på spisen, eller steken står i ugnen, så kan man göra något helt annat: läsa en god bok, fixa med bokföringen eller bara umgås. Då och då ringer äggklockan och då kollar man att allt går som det ska. Den här boken vill uppmuntra till mer långdragen matlagning. Ordet långkok har tolkats i vid bemärkelse, så Jens...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

2011-03-16

Betyg

Av en tillfällighet såg jag boken i en hylla på det stora varuhuset. Det fanns ett exemplar. Det blev mitt. Det var ju han Jens som lagar och skriver i DN. Sent på kvällen igår, då jag läst och bläddrat lite, åh, jag ville ha oxsvanssoppa.