Ljudbok

Landet bortom haven

McKinley, Tamara

| 2016

Flag from sv

190


Kärlek över gränser. En resa med oanade konsekvenser. Olika falla ödets lotter.När 16-åriga Susan Penhalligan från Cornwall möter adelsmannen Jonathan Cadwallader blir de passionerat förälskade. Hon lovar att vänta på honom när han 1768 far iväg på en forskningsresa till Australien. Men månaderna blir till år och så inträffar en katastrof i Susans familj som förändrar allt. När Jonathan återvänder är hon redan gift. Ödet har grymt skilt dem åt. Men märkligt nog ska de komma att mötas igen, under högst oväntade former, i ett land långt bortom haven.Susans bror Billy har levt ett storstilat liv sedan han blev smugglare. Men så åker han fast och deporteras som straffånge till Australien. Resan över är fruktansvärd och än värre ska det bli i det nya landet.Första delen i serien Landet bortom haven

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Elisabeth E

2012-09-25

Betyg

Bra berättelse om de första straffångarna och nybyggarna som kommer till Australien. Intressant att läsa om aboriginerna och hur deras position blir mer och mer utsatt.

M

Merja A

2012-03-22

Betyg

En underhållande historisk kärleksroman med flera spännande inslag. Upptäcksresande och kolonialism samt många gripande människoöden. Lättläst!

L

Linn van Keppel

2011-12-01

Betyg

Vilken fantastisk bok! Måste beställa fler av samma författare med en gång!

U

Ulrica Sandell

2011-04-06

Betyg

Suverän!

Engelska Väninnan

2011-02-10

Betyg

Romanen blir bara bättre och bättre. Stort plus för den kunskap jag får om Australiens kolonisation.

A

Agneta Andersson

2010-10-21

Betyg

Tamara McKinley skriver underbara böcker

Betyg

Första boken jag läser av Tamara McKinley. Jag tyckte den var mycket bra! Kommer att läsa fler av hennes böcker, helt klart.

Anette B

2010-02-05

Betyg

jag gillade verkligen den här boken. Målande beskrviningar och även om jag aldrig varit i Australien kunde jag nästa känna värmen strömma ur sidorna. Har läst nåt tidigare av henne som jag också tyckt om. "Matildas sista vals" om jag inte minns fel