Landet bortom haven

McKinley, Tamara

| 2007

Flag from sv

190


Den brittiska författaren Tamara McKinley har en stor och uppskattande läsekrets i Sverige, liksom i en rad andra länder. Hennes romaner bjuder alltid på en händelserik och överraskande intrig, fylld av romantik och spänning i lika delar, och handlingen är gärna förlagd till någon färgstark historisk tid, som författaren levandegör med omsorg. Det här är böcker som tilltalar en bred publik med läsare i olika åldrar.  Landet bortom haven tar sin början i Cornwall år 1768. Huvudpersoner är sextonåriga Susan Penhalligan, dotter till en fiskare i byn Mousehole, och den ett år äldre Jonathan Cadwallander, earl av Kernow. Redan som tonåringar finner de varandra och inleder en passionerad kärlekshistoria som båda vet är långt ifrån tillåten.  När Jonathan får chansen att följa med en vetenskaplig expedition till Tahiti bestämmer han sig för att ta den. Fartyget han ska...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Elisabeth E

2012-09-25

Betyg

Bra berättelse om de första straffångarna och nybyggarna som kommer till Australien. Intressant att läsa om aboriginerna och hur deras position blir mer och mer utsatt.

M

Merja A

2012-03-22

Betyg

En underhållande historisk kärleksroman med flera spännande inslag. Upptäcksresande och kolonialism samt många gripande människoöden. Lättläst!

L

Linn van Keppel

2011-12-01

Betyg

Vilken fantastisk bok! Måste beställa fler av samma författare med en gång!

U

Ulrica Sandell

2011-04-06

Betyg

Suverän!

Engelska Väninnan

2011-02-10

Betyg

Romanen blir bara bättre och bättre. Stort plus för den kunskap jag får om Australiens kolonisation.

A

Agneta Andersson

2010-10-21

Betyg

Tamara McKinley skriver underbara böcker

Betyg

Första boken jag läser av Tamara McKinley. Jag tyckte den var mycket bra! Kommer att läsa fler av hennes böcker, helt klart.

Anette B

2010-02-05

Betyg

jag gillade verkligen den här boken. Målande beskrviningar och även om jag aldrig varit i Australien kunde jag nästa känna värmen strömma ur sidorna. Har läst nåt tidigare av henne som jag också tyckt om. "Matildas sista vals" om jag inte minns fel