Lanceheim

Davys, Tim

| 2008

Flag from sv

32


Den tjugofjärde dagen blev annorlunda.  Jag hörde uppståndelsen på långt håll. När jag kom fram såg jag alla stå samlade mellan de fem skogvaktarnas hus. Jag anslöt mig omedelbart till Vesslan och Vråken.  ?Vad händer?? frågade jag.  ?Det är Sven?, började Vråken. ?Han??  ?Han har hittat något i skogen?, fyllde Vesslan i. "  Inrullat i ett lakan. Det låg i ett skatbo som hade ramlat ner.?  ?Det är något som lever?, sa Vråken.  ?Något som lever?? frågade jag Vråken.  ?De vet inte vad det är?, sa Vesslan.  ?Inte ett mjukdjur?, sa Vråken.  ?Men inget skogsdjur heller?, sa Vesslan. Fyndet av Maximilian inleder en ny tidsålder i Mollisan Town. Han besitter gåvor och han bär på en kunskap som de andra djuren saknar. I hans närhet finns möjligheten att bli förändrad.  Men...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Izabela Horn

2022-06-23

Betyg

Lanceheim är den mest originella bok jag har läst på mycket länge. Boken handlar om ett samhälle som består av mjukisdjur. Vet inte om tanken är att boken ska vara en fabel och liksom djurfarmen skriven av George Orvell har ett budskap .
När man läser Lanceheim så glömmer man fort att det är mjukisdjur som är personerna för förutom deras namn som kan vara Vargen Diego eller Adam bofink så är de som mänskliga personer.
Handlingen är att ett märkligt mjukisdjur hittas i skogen, ett spädbarn Maximilian, han adopteras av en mjukisdjur familj.
När Maximilian växer upp märker man fort att han är unik. Han pratar i liknelser som få förstår och han har helande egenskaper.
Hela historien påminner om bibilska Jesus .
Boken e helt klart läsvärd och en bok som jag inte kommer glömma i första taget.

Lotta Karlsson

2013-07-13

Betyg

Bästa bok i september 2012.

Lena Floser

2012-07-21

Betyg

Till min förvåning tyckte jag bättre om denna än om Amberville.

Betyg

Nja den var sämre än del ett, klart läsvärd

Calle Hedrén

2009-04-28

Betyg

När jag äntligen kommit mig för att läsa fortsättningen på Tim Davys Amberville blir jag först lite besviken för Lanceheim är inte lika bra som Amberville. Kanske är det för att jag redan känner tills miljön och världen och boken inte drar in mig lika mycket genom att jag får läsa om gosedjur. Men den tar sig när Mollisan Town får sin egen Messias Maximilian. Den är inte alls lika hårdkokt eller noir som Amberville, istället är den en beskrivning av en väckelserörelse och det hat som en självutnämnd profet kan skapa. Då jag själv är en hårdnackad skeptiker roar det mig att läsa boken som en lärobok hur man bygger upp sekter och skapar en Messias. Läs den i samband med att du läser Jonas Gardells Om Jesus. Böckerna har beröringspunkter.