Lämna världen

Kennedy, Douglas

| 2009

Flag from sv

86


När livet tar en oväntad vändning Från den bästsäljande och kritikerrosade författaren till Den gåtfulle fotografen och Förändringens vindar kommer nu en ny storartad roman.När Jane fyllde tretton år svor hon inför sig själv och sina föräldrar att aldrig gifta sig, skaffa barn och leva det dystra liv de valt. Många år senare blir hon oväntat gravid. Långsamt börjar hon öppna sig för tanken på moderskapet, trots sitt tidigare motstånd och det faktum att hennes partner håller på att glida ifrån henne.Men en rad förödande händelser förändrar hennes liv på ett sätt som hon inte kan kontrollera och aldrig kunde ha förutspått. Hela hennes värld rasar samman, och hon känner sig tvingad att lämna sitt gamla liv som framgångsrik Harvardprofessor bakom sig. Hon säger upp sig från sitt jobb, klipper alla band med vänner och familj och flyttar dit ingen kan hitta henne....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anna Hassel

2016-08-04

Betyg

Berättelsen tar nya vändningar hela tiden och det blir alldeles för mycket. Bra språk.

M

Maria Nordström

2014-04-10

Betyg

Egentligen är betyget 3,5. Detta är troligen Douglas Kennedys sämsta bok. Läs "Den andra kvinnan" istället. Den är en femma.

Betyg

Jag är kluven till den här boken. Den är så fylld av sorg, ändå distanserad. Den är verklighetstrogen samtidigt som den är helt osannolik. Djup och ytlig på samma gång. Den är både jättebra och inte lika bra. Märklig känsla.

L

Louise Ö

2013-07-03

Betyg

En sorglig historia om en mamma som förlorar sitt barn. Han är duktig på att skildra en kvinnas känsloliv.

Monika W

2013-05-22

Betyg

Det här är det första jag läser av Douglas Kennedy och jag blev inte besviken. Däremot lite tudelad. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2013/05/lamna-varlden-av-douglas-kennedy.html

Marit Edèn

2012-05-05

Betyg

Han skriver riktigt bra men storyn blir ganska trist. Får därför en 3:a av mig.

M

Maria Nilsson

2011-01-26

Betyg

Första boken jag läst av Kennedy, sträckläste den igenom. Håller med om att den är väldigt spretigt skriven, men så många poänger den har! Ger tankeväckare - riktigt bra!

G

Gunilla Jönsson

2010-11-15

Betyg

OK,Lättläst, men vilken spretig historia.

S

Sara .

2010-10-14

Betyg

Boken hade fått fem stjärnor om det inte hade varit för de sista hundra sidorna.

Ullis N

2010-07-31

Betyg

Språket, dialogen, intrigerna, karaktärerna....Allt är näst intill en fulländning. Boken är indelad i flera delar och varje del är ett nytt kapitel i Janes liv. För varje ny del tänkte jag att nu blir det uppförsbacke, men nej, jag var inne i historien direkt.
Ska jag säga något negativt så är det om deckarintrigen i slutet, men den här helt okej och förlåts av resten av boken.
Kennedy håller definitvit samma höga klass som Auster.

Maria Falk

2009-11-09

Betyg

Har just läst denna, gillar verkligen Douglas Kennedy, som (trots att han är man) i de flesta av sina romaner har en kvinnlig huvudperson och skildrar denna på ett förträffligt sätt. Den här var inte hans bästa roman tycker jag, men vansinnigt spännande, intressant och litterär utan att bli högtravande på något vis. Rekommenderas! Men läs ännu hellre "Den andra kvinnan", "Förändringens vindar" eller "The woman in the fifth".