Lämna mig inte

Saeterbakken, Stig

| 2010

Flag from sv

36


Du är bara tjugoett år, men ditt liv är slut. Du växte upp utan tro, utan möjligheter. Så en dag drabbas du av kärleken, som en naturkatastrof. Och universum öppnas. Men att bli lycklig är det värsta som kunnat hända dig. Du förmår inte hantera det ljusa och vackra. Du var ingenting; du blev allting för en stund; nu är du mindre än ingenting. Här är din historia. Stig Sæterbakkens Lämna mig inte tar dig i handen och leder dig på en vandring genom kärlekens och svartsjukans vackraste och grymmaste irrgångar. "Lämna mig inte växer till en svartsjukans brinnande epistel där den deformerade själens grundliga djupdykning i självömkan och svartsjuka är iscensatt på det mest infernaliska vis." Benny Holmberg, Tidningen Kulturen "Lämna mig inte är en roman som närmar sig formfulländning. Med elegans och lätthet serveras en komplex historia: om existentiell ensamhet och isolering, inre raseri...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Malin H

2011-02-02

Betyg

väldigt lik "vi som aldrig sa hora" på många sätt. tyckte att huvudpersonen var så sjukt äcklig. språket är visserligen stark men boken känns helt antifeministisk. och skildringen av den homosexuella relationen med vännen gjorde mig illamående. varför spegla homosex så?

Liza Bolin

2010-11-04

Betyg

En mörk, fruktansvärd historia som börjar vid kärlekens ände och slutar vid dess början. En ignorant flickvän blir ett offer, en utsatt pojkvän blir en destruktiv och självdestruktiv, allt är mörkt, elakt, ont. Men så jävla bra skrivet! Saeterbakken låter inte känslan lida på stilens bekostnad ("Månens anförvant") och inte heller stilen lida av känslans bekostnad (åsa eriksdotter), utan landar i en värld av livet och kärlekens jävlighet. Mästerlig.