
Öl är en dryck med stor internationell spridning, men traditionellt görs öl i ett mycket begränsat område på vår jord. En ny trend inom ölets värld är de mikrobryggerier som poppar upp. Med sina ofta utmärkta öl är de en motpol till de bryggerijättar som i dag dominerar marknaden. Lager, ale, porter beskriver och presenterar öl från hela världen ur en rad synvinklar: historik, tillverkning, ölsorter och provning. Stora ölländer som Belgien, Storbritannien, Irland, Tyskland, Tjeckien, USA och Australien presenteras utförligt och ett flertal andra länder mer kortfattat. Sammanlagt behandlas nära 600 bryggerier och deras ölmärken. Så gott som alla bryggerier är också betygsatta. Den som ännu inte är så bekant med denna dryck får lära sig hur man bör dricka öl för att dess karaktär bäst ska komma till sin rätt. Ölets ?familjeträd? ger en översikt över de olika öltyperna, och doft- och smakhjulet...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok