Laga mat i lergryta

Lundin, Cecilia

| 2004

Flag from sv

13


I lergytan lagar du mat enkelt. Allt läggs ner i grytan, den ställs in i kall ugn och någon timme senare kan du ställa grytan, och hela middagen, på bordet. Det blir gott, med endast lite fett, och kräver ingen passning. Lergrytan passar perfekt för att laga smakrika allt-i-ett-grytor och saftiga viltstekar. Lergrytan har återupptäckts de senaste åren. Den största fördelen med att laga mat i lergryta är att det inte behövs något eller mycket litet extra fett vid tillagningen. Vill man ha stekyta kan man ta av locket de sista 15 minuterna av tillagningstiden. Mat i lergryta är de stora portionernas matlagning. Det blir rejält med mat på en gång ? det är bra för fester och kalas, men också bra för att ha mat på lut i frysen. Det går också alldeles utmärkt att baka matbröd i lergrytan och även att använda de mindre grytorna i mikrovågsugnen. Recepten i den här boken är härligt smakrika...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Denna bok tycker jag är så bra nu när jag plockat fram min lilla lergryta igen och tillagar all min mat där i.

Karin .

2010-06-05

Betyg

Själva utformningen på boken är lite trist, men maten blir mycket god i en lergryta!