Lady Chatterley's lover

Lawrence, D H

| 1959

Flag from en

765


Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mats Sigfridsson

2019-11-19

Betyg

Klassiker har alltid något otidsenligt budskap som gör dem till just klassiker. Här berättas om klassamhället och dess förtryck i 20-talets England. Det är ju också och kanske främst en kärleksberättelse mellan olika klasser och hur svårt det var då men är ju detsamma idag. Det är också en vacker berättelse om sexualitet. Förvånansvärt grovt språk för att vara en så gammal bok. En fin och läsvärd klassiker. Stark 3:a

T

Therese Dahlberg

2017-02-12

Betyg

.

Josefine Ejebjörk

2016-07-27

Betyg

En klassiker avklarad i sommar.

Sanna Carlborg

2016-03-28

Betyg

Intressant att få en inblick i den tidens klassproblematik och rädsla för framtiden. Det är bokens behållning för mig. Annars är det ett ganska tjatigt och händelselöst stycke bok. De erotiska scenerna pendlar mellan att vara komiska och/eller monotona, förutom älskogen i regnet då de flätar blommor i hår och könshår. Det är lite fint.

Emelie

2012-09-15

Betyg

Svårt att föreställa sig att denna bok kom ut så tidigt under 1900-talet, vilket rått språk Lawrence använder, och tänk alla dessa hårda ståndpunkter. Jag beundrar Lawrence som författare av starka åsikter och som gick sin egen väg, men själva berättelsen hänför mig inte totalt, även om jag drogs in i den.

A

anders danielsson

2010-07-19

Betyg

En sensuell berättelse från det viktorianska England. En del passager kan dock kännas en aningen löjliga med moderna ögon. Men fint och mjukt språk.

Lovisa Bäfvenberg

2010-05-30

Betyg

Okej bok, förstår att den var speciell på sin tid, och den har en del intressanta avsnitt, men jag förstår mig verkligen inte på kärlekshistorien! Blev grymt besviken på den, och ville nästan hoppa över den helt och hållet. Det märks att den är en man som har skrivit om kvinnlig sexualitet...
Nåja, det är ju en klassiker trots allt och jag ångrar inte att jag läste den.

Johanna Galenpanna

2010-01-30

Betyg

En fin bok, om än något pratig ibland, om hur man kan uppleva lusta, närhet och sex på olika sätt. Författaren har lyckats formulera vissa saker i samspelet mellan män och kvinnor oerhört träffande och det bidrar till att ge något till läsaren. En del böcker får man liksom inte ut något av, men den här fick åtminstone jag ut en hel del av. Dessutom är det en kärlekshistoria som har hållt i många, många år :)