JUSQU'OU IRA-T-ELLE POUR ETRE LA SEULE FEMME DE SON HOMME ?Elle c'est Jodi. Lui c'est Todd. Elle est une femme d'interieur ideale et une psy de renom. Il a le charisme et la gloire de ceux qui reussissent. Elle l'aime aveuglement. Il la trompe allegrement. Elle et lui forment le couple parfait, en surface. Mais les apparences peuvent-elles longtemps rester trompeuses ?Thriller psychologique a la Gillian Flynn (Les Apparences), La Femme d'un homme a connu un succes phenomenal aux Etats-Unis. D'origine canadienne, A.S.A. Harrison n'aura malheureusement pas savoure son succes, decedee quelques semaines avant la parution de son premier roman. La Femme d'un homme est en passe d'etre publie dans le monde entier.Ce livre m'a laisse presque sans souffle alors que je me precipitais vers la fin devastatrice. S. J. WatsonL'actrice Nicole Kidman produira l'adaptation sur...
2020-09-07
Boken har som antytts av flera en viss likhet med Gone girl. Hustrun är dock mer trovärdig. Helt ok tidsfördriv som inte kräver något av läsaren.
2020-09-07
Spännande bok som är svår att lägga ifrån sig. Väldigt bra uppbyggt när man får följa hennes tankar i ena kapitlet och hans tankar i nästa. Den går verkligen på djupet och visar många lager av en relation. Lite minus för att huvudkaraktärerna är så stereotypa. Han är ett otroget svin och hon är ett mähä som finner sig. Men jag tycker ändå den förklarar vad som ligger bakom dvs barndomen och behovet av bekräftelse. Bra med dem psykologiska inslagen och olika teorier.
2015-05-18
Svårt att sätta betyg. Inte var den lika spännande som Gone Girl. Nej. Men vändningen under bokens gång var ju inte riktigt vad man förväntat sej så.. Ja en 4 kan den väl få då. Bra uppläst.
Hustrun av A.S.A. Harrison. Att få tag i en annorlunda bok som inte går att lägga ifrån sig, det är lycka. Precis en sådan bok är Hustrun. Det blev inte många timmars sömn den natten, när jag väl hade börjat på boken.
När jag läste baksidestexten kändes det inte som en bok jag skulle tycka om, ändå var det något som fick mig att läsa den.
Boken handlar om Jodi och Todd och jag får följa dem i vartannat kapitel. Det är så härligt att få läsa hur olika syn de har på saker och ting, trots att de tror att de känner varandra och vet allt om varandra. Lite så är det ju i livet, vi vet inte allt om de närmaste, alla har vi tankar vi inte nämner för någon, i Jodi och Todds fall visar det sig få katastrofala följder.
Jodi har alltid översett med Todds äktenskapliga snedsprång, han kommer alltid tillbaka till henne, men så träffar Todd Natasha, som är lika ung som deras långa äktenskap har varat. För första gången under deras äktenskap rämnar vardagen, Natasha ställer krav och driver allt till sin spets.
Jodi inser plötsligt hur långt hon är beredd att gå för att få behålla sitt bekväma liv. Todd har inte en aning om att hans fogliga hustru bär en hämndgirigt arg person inom sig.
Oj, oj, oj. Det här var verkligen en spännande bok. Återupplever allt nu när jag berättar om boken och blir sugen på att läsa om den, trots att jag vet hur den slutar. För slutet är också något mycket oväntat. En bok med många vändningar och fängslande berättelse. Läs den!
2014-05-06
Den här var mycket sämre än vad jag trodde, inte alls spännande. Dåligt språk, rekommenderas ek
Boken jämförs med Gone girl men tyvärr har jag inte läst Gone Girl så den jämförelsen kan jag inte göra. Däremot tycker jag den är lite lik "Tuppen är död" av Ingrid Noll, fast Hustrun var kanske lite dystrare.
Boken innehöll både hans och hennes historia av deras äktenskap, och helt klart tog jag parti för hennes sida av saken. Boken var lättläst trots att den var lite allvarlig och som det hela utspelade sig kan jag förstå hennes handlande. Jag tyckte inte den var så spännande, mer relationsdrama om än att det går till ytterligheterna här.
Jag hade höga förväntningar av den här boken, och blev därför ganska så besviken. Har lyssnat på 3/4 av boken och det räcker faktiskt! Jag antar att författaren ville att man skulle känna sympati för Jodi, men jag kan inte känna sympati för varken henne eller Todd. Någon psykologisk spänningsroman tycker jag inte heller att den var. Ingen spänning alls faktiskt, bara långa meningslösa analyser som inte för boken det minsta framåt. Nej. Det här är verkligen ingenting som jag kan rekommendera! Men en mycket bra uppläsning av Alexandra Rapaport däremot!
Betyg: 4,5 av 5.
Den här boken jämförs med boken ?Gone Girl? av Gillian Flynn. Och jag kan förstå jämförelsen. Åtminstone så var ?Hustrun? precis lika bra som ?Gone Girl?. (Här är en länk till min recension av ?Gone Girl?).
?Hustrun? är skriven av en debuterande romanförfattare. A.S.A. Harrison fick sin första roman utgiven i USA år 2013 när hon var 65 år gammal, och hon dog sen senare samma i år i cancer. Sorgligt på en så lovande författarkarriär.
?Hustrun? är en psykologisk relationsroman som är mycket, mycket bra. Jag hade väldigt svårt att lägga boken ifrån mig. Jag ville bara läsa, läsa, och läsa. Och även om man kanske egentligen vet redan i början hur det kommer att gå, så gör man det på något sätt inte ändå.
Boken har ett skönt flyt, och är mycket lättläst. Jag tycker även mycket om språket i boken, och hur den är skriven. Gillar också att vartannat kapitel är ur ?hennes? synvinkel, och vartannat ur ?hans?.
Jag rekommenderar verkligen boken som är både ett relationsdrama och en thriller. Läs den!