Det är dags för Lasse och Majas femtonde fall. Den gamle prästen i Vallebys kyrka ska gå i pension och biskopen är på plats för att lämna över prästjobbet till den unga Fanny Winter. Men är det någon som saboterar den högtidliga ceremonin i kyrkan? Och vart har biskopens silverkräkla försvunnit?Lasse och Maja befäster sin ställning som barnens stora favoriter - våren 2008 säljs det miljonte exemplaret av den populära deckarserien! Bokjuryn har flera år i rad röstat fram LasseMaja. Nu senast fick Guldmysteriet 1:a pris och Saffransmysteriet 2:a pris för 2006, och i år är Bilioteksmysteriet nominerad. Lasse och Maja dyker även upp i andra medier: som långfilm till julen -08 (SF), som ljudböcker kontinuerligt (Gammafon) och på www.lassemaja.net. Böckerna är dessutom översatta till drygt tjugotalet språk.
2021-11-22
En spänande bok då det är ett mysterium om vem som stall siverkräklan men nu har polismästaren blivit lite små kär i Fanny winter de här böckerna är alltid spännande men jag tycker att den här boken var lite mindre spännande
2021-11-15
Den här boken handlar om att i kyrkans stav var borta då då fick Lasse och Maja leta efter den och vem som blev tjuven.De är dektertiver.
2021-10-25
två barn som heter Lasse och Maja de har en Dektektivbyro som heter LasseMajasdekdektivbyro.
i kyrkan.
Deckare
Den prilliga präster ska gå i pension och en kvinna ska bli präst biskopen är där och ska lämna över det till henne men någon stjäl biskopens silverkräka och byter massa saker i kyrkan?
2021-10-07
Jag tyckte boken var bra, spännande och rolig.
Boken handlade om att Valleby ska få en ny präst.
På ceremonin när biskopen (prästens chef) ska utse den nya prästen så händer det konstiga saker, som att Jesus har badbyxor på sig.
Nästa dag ska de försöka utse den nya prästen igen men biskopen kräkla är borta!
Av Noel S.
2021-10-01
Lasse och Maja går på avskedsfest. Någon har stulit något så Lasse och Maja hjälper till att lösa mysteriet.
2021-09-28
Jag tycker att boken var bra för att jag gillar lassemaja böcker och dom är spännande.
2021-09-22
Bra bok! Jättekul när Jesus har badbyxor på sig,bra bok för dom som gillar mysterium . :)
2021-09-17
Den är väldigt rolig och kreativ. Man ser på framsidan att den ser rolig ut! /Emma
Gustavs Bokhylla (finns på Ins
2021-07-23
Philip 8 år:
Jag har läst Kyrkomysteriet. Den har Martin Widmark skrivit.
Den är ganska bra och den har bilder i färg. Jag har Lassemaja böcker som är svartvita men jag tycker de med färg är finare.
I Kyrkomysteriet så försvinner en silverkräkla. Prästen i Valleby ska bli pensionär men tycker det är tråkigt. Någon annan ska vara präst istället. Det är en kväkande padda i dopfunten. Det är den man döper barn i. Lasse och Maja måste ta reda på vem det är som busar och gör saker man inte får. Det är ganska spännande men inte så svårt att komma på vem som gjort det. Jag tycker iaf att boken är bra och lite rolig.
AC (mamma):
Philip läste boken själv men högläste dem för oss vuxna. Som några av er säkert redan vet så är det lite större text i dessa böcker men ganska många sidor i varje kapitel och en hel del text på sidorna. De färgglada och välartade illustrationerna lockade dock Philip att läsa vidare. Boken kan läsas fristående.
Man vet vad man får i Lassemaja böckerna och de är ganska många. Dessutom fristående även om det kanske är kul att börja från början för att få hela historien om de olika karaktärerna och så.