Kvalitet är en allt viktigare konkurrensfaktor. Med kvalitet menas i dag produktens eller tjänstens förmåga att tillfredsställa kundernas behov och förväntningar. För att åstadkomma hög kvalitet krävs således att man tar reda på vad kunderna vill ha och sedan systematiskt och på ett ekonomiskt lönsamt sätt översätter detta till egenskaper hos produkten eller tjänsten.
Boken består av tre relativt fristående delar. I del I Kvalitet för överlevnad diskuteras kvalitetsbegreppet och dess utveckling samt sambandet mellan kvalitet och lönsamhet. Del II Konstruktionskvalitet behandlar kvalitet vid produktutveckling i form av kundcentrerad planering (QFD) och robust konstruktion. Vidare studeras tillförlitlighet och försöksplanering....
Visa mer
Kvalitet är en allt viktigare konkurrensfaktor. Med kvalitet menas i dag produktens eller tjänstens förmåga att tillfredsställa kundernas behov och förväntningar. För att åstadkomma hög kvalitet krävs således att man tar reda på vad kunderna vill ha och sedan systematiskt och på ett ekonomiskt lönsamt sätt översätter detta till egenskaper hos produkten eller tjänsten.
Boken består av tre relativt fristående delar. I del I Kvalitet för överlevnad diskuteras kvalitetsbegreppet och dess utveckling samt sambandet mellan kvalitet och lönsamhet. Del II Konstruktionskvalitet behandlar kvalitet vid produktutveckling i form av kundcentrerad planering (QFD) och robust konstruktion. Vidare studeras tillförlitlighet och försöksplanering. I del III Tillverkningskvalitet behandlas problemlösningsteknik och statistisk processtyrning. Dessutom diskuteras kvalitetssystem, bl a ISO 9000 och några prestigefyllda kvalitetspris, samt acceptanskontroll. I ett appendix beskrivs kort några statistiska begrepp som utnyttjas i framställningen.
Boken är skriven för att kunna användas vid undervisning på gymnasium och grundläggande ingenjörsutbildning. Den bygger till stor del på den mer omfattande boken Kvalitet från behov till användning av samma författare.
Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker